Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με τις ΗΠΑ σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/02/2024 at 09:45

Από 15 Ιανουαρίου έως 09 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ) και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των ΗΠΑ, η ΤΑΜΣ «PROTEAS – 03» με αντικείμενο τη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.  

Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού επί ταχύπλοων σκαφών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, εξάσκηση στις διαδικασίες εξόδου σε εχθρική ακτή με την χρήση ταχύπλοων σκαφών, στην προσβολή θαλάσσιων και επίγειων στόχων και στην προστασία κρίσιμων  υποδομών.  

Φάση της άσκησης, παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, κα. Julie Fisher, οι οποίοι διαπίστωσαν τη μεγάλη σημασία της πραγματοποίησης κοινών εκπαιδεύσεων, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των 2 χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων με το ΗΒ – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This