Εθνική Φρουρά | Σε εξέλιξη η άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2023” σε όλη την επικράτεια της Κύπρου
Defence Redefined
Published on 12/06/2023 at 09:22

Άρχισε στις 09 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2023, η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2023”. 

Είχε προηγηθεί από 05 έως 09 Ιουνίου 2023, σε επίπεδο Επιτελείων, η θεωρητική εξέταση του Συστήματος Συναγερμού του ΓΕΕΦ, σκοπός του οποίου είναι η σταδιακή κινητοποίηση των Μονάδων και σχετιζόμενων με την άμυνα και ασφάλεια κρατικών φορέων και υπηρεσιών, υπό το συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Υπουργείου Άμυνας, ώστε η Εθνική Φρουρά να αχθεί σε μέγιστο επίπεδο ετοιμότητας για ανάληψη αποστολής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η  άσκηση είναι ευρείας κλίμακας και θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου, με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς. 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα εξεταστούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων, η παροχή υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας καθώς και η διεξαγωγή αντικειμένων μικρής και μεσαίας κλίμακας άνευ πυρών, σε σενάρια που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες. 

Στην άσκηση, συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς ενώ σε φάσεις της έχουν προσκληθεί έφεδροι και εθνοφύλακες. Συμμετέχουν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην Εθνική Φρουρά, υπό το συντονισμό της ΚΥΠΣΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Air Defender 23 | Ελληνικά F-16 στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This