Εθνική Φρουρά | Προαγωγές Ανωτάτων Αξιωματικών και σύγκλιση Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 28/03/2024 at 12:13

Κατόπιν απόφασης του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ έχουν γίνει νέες προαγωγές αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά. Συγκεκριμένα, τρεις Συνταγματάρχες προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου και ένας Πλοίαρχος στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου.

Μετά τις νέες προαγωγές, το ΓΕΕΦ αναφέρει σε ανακοίνωση του, πως την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Φρουράς (ΑΣΕΦ), υπό τη νέα του σύνθεση, όπως προέκυψε μετά τις πρόσφατες προαγωγές και τοποθετήσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών στα νέα τους καθήκοντα. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και στην συνέχεια απονεμήθηκαν τα διακριτικά βαθμού και το έμβλημα του ΑΣΕΦ, στα νέα μέλη από τον Αρχηγό της ΕΦ και Πρόεδρο του ΑΣΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα. 

Ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τους προαχθέντες αξιωματικούς, αναφέρθηκε στην κρίσιμο ρόλο του Συμβουλίου σε όλα τα θέματα που αφορούν στη δομή, οργάνωση και λειτουργία της ΕΦ και έδωσε στα μέλη του Συμβουλίου τις αρχικές κατευθύνσεις του. 

Ειδικότερα επεσήμανε ότι στις Ένοπλές Δυνάμεις, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα, έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται η αρχή της «Συνέχειας της Διοίκησης» και ότι ουδείς ξεκινάει εκ του μηδενός. Ο κάθε ένας που τοποθετείται σε θέση υψηλής ευθύνης παραλαμβάνει ένα γερά θεμελιωμένο Οργανισμό που είναι ιδιοκτησία ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας. Διαρκής στόχος του κάθε επόμενου, σημείωσε, είναι η συνεχής ενίσχυση και εξέλιξη αυτού που παραλαμβάνει. 

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, με σεβασμό προς το έργο όλων των παλαιότερων συναδέλφων και προκατόχων τους, να χτίσουν στο έργο που τους έχουν παραδώσει και να εργαστούν με πίστη και αφοσίωση ως ένα ενιαίο και συμπαγές σύνολο για το καλό της ΕΦ και της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). 

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η παρούσα κατάσταση ασφαλείας δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο αδράνειας και μόνο με σκληρή δουλεία, προσήλωση και διαρκή δέσμευση από τον Αρχηγό μέχρι και τον νεότερο οπλίτη θα μπορέσει η ΕΦ να συνεχίσει με γοργά βήματα, αυτοπεποίθηση και σιγουριά το δρόμο της ώστε να είναι έτοιμη να εκτελέσει την Αποστολή και τα έργα που της έχει αναθέσει η ΚΔ.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ, DEFENCE ReDEFiNED.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | 18 προαγωγές Αξιωματικών – Αναλυτικά οι θέσεις και οι βαθμοί

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This