Δ. Ζερβάκης | “Έδωσα το άπαν των δυνάμεων μου για την πατρίδα και για το έθνος”
Andreas Pogiatzi
Published on 08/09/2023 at 17:17

Την αγάπη που έχει για την Κύπρο, πέραν των υπηρεσιακών ικανοτήτων του και τα όσα έχει κάνει, κρατά από τον τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αποχαιρετώντας τον κ. Ζερβάκη.

Από την πλευρά του ο τέως Αρχηγός της ΕΦ είπε ότι θα τον συνδέει με την Κύπρο η πραγματική αγάπη που έχει για αυτή την σκλαβωμένη πατρίδα και εξέφρασε σιγουριά ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κάποια στιγμή θα ζήσουμε σε μια απελευθερωμένη, επανενωμένη πατρίδα» και θα πάνε «μαζί στην Κερύνεια που είναι το όραμα μας».

Μιλώντας κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση λόγω της λήξης της θητείας του κ. Ζερβάκη στην Κύπρο, η οποία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον τέως Αρχηγό της ΕΦ για την «πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε δύσκολες και εύκολες στιγμές», ανέφερε στον κ. Ζερβάκη ότι δεν είναι μόνο σε αυτούς τους έξι μήνες που είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συνεργάστηκε μαζί του αλλά και προηγουμένως όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

«Εκείνο που κρατώ και θα κρατώ πάντα από τα τριάμισι χρόνια παρουσία σας (στην ΕΦ), πέραν των υπηρεσιακών ικανοτήτων σας και όλα αυτά που έχετε κάνει, είναι η αγάπη σας για την Κύπρο που την ένοιωθα κάθε φορά που είχαμε συναντήσεις είτε υπηρεσιακές είτε φιλικές», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «ήταν μεγάλη τιμή για μας που υπηρετήσατε από ένα τόσο σημαντικό πόστο» και αναφέρθηκε στη «σημαντικότητα του να είσαι αρχηγός της ΕΦ σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα».

Ανέφερε ότι για αυτό τον λόγο και πολλούς άλλους – στους οποίους αναφέρθηκε στη διάρκεια τελετής του νέου Αρχηγού της ΕΦ – «θα ήθελα εκ μέρους του κυπριακού λαού και από μένα προσωπικά να σας ευχαριστήσω θερμά».

Ο κ. Ζερβάκης είπε ότι στα 44 χρόνια στρατιωτικής ζωής αποχωρεί από τον στρατό αλλά ανήκει στον στρατό της πατρίδας.

«Έδωσα το άπαν των δυνάμεων μου για την πατρίδα και για το έθνος», υπογράμμισε.

Ο τέως Αρχηγός της ΕΦ τόνισε πως στην Κύπρο έκανε μόνο φίλους και οι φίλοι αυτοί, όπως είπε, θα με συνδέουν με την Κύπρο, «όπως θα με συνδέει και η πραγματική αγάπη για αυτή την σκλαβωμένη πατρίδα».

Ο κ. Ζεβράκης εξέφρασε τέλος σιγουριά ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κάποια στιγμή θα ζήσουμε σε μια απελευθερωμένη, επανενωμένη πατρίδα και να πάμε μαζί στην Κερύνεια που είναι το όραμα μας».

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Αλλαγή Α/ΓΕΕΦ και ανάληψη καθηκόντων στο Προεδρικό Μέγαρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This