ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις Καινοτομίας Εθνικής Φρουράς丨Φωτογραφίες
superadmin
Published on 30/07/2021 at 14:33

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί το 2021, το οποίο έχει καθοριστεί ως έτος «Επιχειρησιακών Αξιολογήσεων και Καινοτομίας», διοργανώθηκαν στις 22, 27 και 29 Ιουλίου 2021, από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Τμήμα Καινοτομίας του ΥΠΑΜ, Ημερίδες Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας με τη συμμετοχή προσωπικού από όλους τους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, τις οποίες παρακολούθησε η Ιεραρχία της ΕΦ.

Οι Ημερίδες περιλάμβαναν ενημερώσεις αναφορικά με την συμμετοχή του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ σε δράσεις καινοτομίας ή ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς και για την παρούσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές σε ότι αφορά στην αξιοποίηση της έρευνας και καινοτομίας προς όφελος της ΕΦ. 

Παρουσιάστηκαν επίσης επιλεχθέντες καινοτόμες εφαρμογές ή προτάσεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας προσωπικού της ΕΦ, συμπεριλαμβανομένων εφέδρων και εθνοφυλάκων, αριθμός των οποίων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ή σχεδιάζεται να υιοθετηθεί στο άμεσο μέλλον. 

Το σύνολο των εφαρμογών και προτάσεων που παρουσιάστηκαν, θα αξιολογηθούν περαιτέρω,  με σκοπό την επιλογή των αρτιότερων εξ αυτών οι οποίες δύνανται να υιοθετηθούν από το σύνολο της ΕΦ. Επιπρόσθετα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν στις επόμενες προτάσεις που θα υποβάλει το ΥΠΑΜ προς την ΕΕ, με σκοπό την αξιολόγηση και εξασφάλιση χρηματοδότησης, εφόσον υιοθετηθούν ως ευρωπαϊκά προγράμματα, για περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Διαδικτυακό Σεμινάριο Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος  Δημόκριτος Ζερβάκης, σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της μετατροπής ιδεών σε επωφελή για την ΕΦ απτά προϊόντα τα οποία θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία και σημαντικά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα. Σημείωσε επίσης το όφελος που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία γενικότερα και οι κυρίως οι εγχώριες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς και τα Ερευνητικά Ιδρύματα και μέσω αυτών η ΕΦ ως δυνητικός τελικός αποδέκτης και χρήστης των παραγόμενων προϊόντων από τη συμμετοχή στα προγράμματα της ΕΕ. 

Ανέδειξε επίσης, την γενικότερη οικονομική πτυχή και οφέλη, αφού μέσω των προγραμμάτων αυτών εξασφαλίζεται σημαντικό ποσοστό χρηματοδότησης, επ ωφελεία της κυπριακής ερευνητικής κοινότητας και οικονομίας.

Οι δράσεις καινοτομίας θα συνεχιστούν καθ΄ όλο το 2021 και θα κορυφωθούν κατά το τρίτο τρίμηνο, με τη διεξαγωγή από το Τμήμα Καινοτομίας του ΥΠΑΜ, Ενημερωτικού Εργαστηρίου Διερεύνησης των Δυνατοτήτων του Κυπριακού Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στον Τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και Διημερίδας από το ΓΕΕΦ, με κεντρικό  θέμα «Έχεις την ιδέα που θα κάνει την Εθνική Φρουρά καλύτερη;», κατά την οποία θα βραβευτούν και οι 3 καλύτερες προτάσεις.

Το ΓΕΕΦ έχει καθορίσει ως τελικό στόχο την ανάπτυξη σε συνεργασία και με την υποστήριξη του ΥΠΑΜ, καινοτόμων και εφαρμόσιμων λύσεων και  κυρίως την πρακτική εφαρμογή και καθολική υιοθέτηση τους από την ΕΦ. Κατά τον τρόπο αυτό καθώς και μέσω της διαφοροποίησης σε σχέση με την πρακτική και τις διαδικασίες που ακολουθούνται σήμερα, θα εξασφαλιστεί προστιθέμενη αξία και σημαντικά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα για την ΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Περιοδική Συντήρηση Κινητήρων Αρμάτων Μάχης – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This