Δένδιας στη Φινλανδία | Ενημέρωση για στρατιωτική θητεία και εφεδρεία
Defence Redefined
Published on 28/02/2024 at 14:56

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, επίσημη επίσκεψη στη Φινλανδία, όπου συναντήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, στο Ελσίνκι, με τον ομόλογο του Antti Häkkänen.

Κατά την παραμονή του στην Φινλανδία, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και μονάδα του φινλανδικού στρατού και συζήτησε με αξιωματικούς αλλά και οπλίτες του Φινλανδικού στρατού.

Σε ανάρτηση του, αναφέρει πως παρακολούθησε την εκπαίδευση στρατεύσιμων σε μονάδα της Φινλανδίας και διαπίστωσε στην πράξη πώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νέοι άνθρωποι μπορούν να μετατρέπονται σε στρατιώτες και να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, με εκπαίδευση στα δάση και σε συνθήκες πραγματικής μάχης.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι να μεταβούν Έλληνες Αξιωματικοί στην Φινλανδία οι οποίοι θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Συμπλήρωσε πως αυτό το οποίο καθίσταται προφανές είναι ότι μπορεί ένας Στρατός πολιτών να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Τέλος, ανέφερε “χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι η βασική επιλογή που έχει κάνει και η Ελλάδα, όπως και η Φινλανδία, είναι μία σωστή επιλογή. Χρειαζόμαστε επαγγελματικά στελέχη, είμαστε περήφανοι για τα επαγγελματικά μας στελέχη, αλλά ο κορμός μας είναι πάντα ο Στρατός των πολιτών.”

Διαβάστε επίσης: ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2023 | Περίπολα από Ελλάδα και Κύπρο στη μεγάλη Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This