ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2023 | Περίπολα από Ελλάδα και Κύπρο στη μεγάλη Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 11/04/2023 at 12:00

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η μεγάλη Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων, Μακεδονομάχος 2023, στην Καστανούσσα Σερρών. Η άσκηση έλαβε χώρα το τριήμερο 7-9 Απριλίου και διοργανώθηκε από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ). Στην άσκηση συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά και τέσσερα περίπολα από την Κύπρο εκ των οποίων τα τρία κατέλαβαν αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν πέραν των 300 εφέδρων.

Η άσκηση αφορά τακτικές περιπόλου μάχης και οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να φέρουν σε πέρας συγκεκριμένες αποστολής και εξετάζονται σε πληθώρα επιχειρησιακών αντικειμένων. Είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο σε θέματα φυσικής κατάστασης όσο και σε θέματα γνώσεων. Μεταξύ των αντικειμένων που εξετάζονται τα περίπολα, περιλαμβάνονται διάβαση κωλυμάτων, πρώτες βοήθειες μάχης, τοπογραφία, μάχη κατοικημένων χώρων, εκκαθάριση μολυσμένης περιοχής, διαχείριση αιχμαλώτων, αντικείμενα ΡαδιοΒιοΧημικού πολέμου, αναγνώριση εχθρικών και φίλιων οπλικών συστημάτων, αίτηση πυρών πυροβολικού, έκδοση διαταγής και πολλά άλλα επιχειρησιακά αντικείμενα. 

Η ΛΕΦΕΔ και τα περίπολα κυπρίων εφέδρων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Μακεδονομάχο και άλλες ανάλογες ασκήσεις, αποδεικνύουν πως με προσωπικό κόπο και εθελοντική δουλειά, η εφεδρεία θέλει και μπορεί να φτάσει σε επιχειρησιακά επίπεδα τα οποία είναι σε πολλά σημεία ανάλογα επαγγελματιών οπλιτών. Η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει περισσότερο την εφεδρεία, η οποία αποτελεί τον κορμό των ενόπλων δυνάμεων.

Φωτογραφίες από: ΛΕΦΕΔ

Διαβάστε επίσης: ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022 | Διακρίσεις για τα περίπολα μάχης του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This