Δένδιας στην Αρμενία | Συμμετοχή στο Ελληνικό Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας
Defence Redefined
Published on 04/03/2024 at 16:16

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, την Αρμενία. Ο κ. Δένδιας έλαβε θερμή υποδοχή στο Ερεβάν από τον Πρωθυπουργό της χώρας ενώ συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Suren Papikyan και τον Υπουργό Εξωτερικών, Ararat Mirzoyan.

Διαβάστε επίσης: Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας – Κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις

Στη διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών αμυντικών σχέσεων, οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η συμμετοχή της Αρμενίας στο Ελληνικό Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει πως επετεύχθη συμφωνία για ενίσχυση της στρατιωτικής – τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο κ. Δένδιας κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας ενώ φύτεψε συμβολικά ελάτη στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας. Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε πως οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Ελλάδας που είναι σφυραλατημένες μέσα στις κοινές ιστορικές μας ρίζες, μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ δήλωσε μεταξύ άλλων πως μοιραζόμαστε παρόμοιες τραγωδίες, εμπειρίες διωγμών και γενοκτονιών, οι λαοί μας έχουν υποφέρει μαζί και αυτό έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των Αρμενίων και των Ελλήνων, των δύο χωρών, αλλά και των δύο λαών.

Πρόσθεσε επίσης πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου για την Έρευνα και Καινοτομία στον Τομέα της Άμυνας στην Ελλάδα καθ θα ήταν χαρά για την Ελλάδα να δει αρμενικές εταιρείες και να συμμετάσχουν σε αυτό το Οικοσύστημα.

Διαβάστε επίσης: EDEX 2023 | Παρουσίαση των 12 εταιρειών από την Αρμενία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This