Δένδιας | Πρότυπο το οικοσύστημα άμυνας του Ισραήλ – Συζήτηση για εξοπλισμούς
Defence Redefined
Published on 08/08/2023 at 16:46

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Ιώβ Γκάλαντ (Yoav Galant).

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για δημιουργία ενός οικοσυστήματος παρόμοιου με το Ισραήλ, μεταξύ των αμυντικών δυνάμεων, των υπουργείων και των εταιρειών. 

Στην εισαγωγή της ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας τόνισε πως είναι η πρώτη επίσκεψη του σε διμερές επίπεδο μετά την επίσκεψη του στην Κύπρο ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας στρατηγικής σχέσης η οποία βασίζεται σε πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας, στο κοινό όραμα, στο στόχο να δημιουργηθεί ένα σταθερό, ασφαλές και πρόσφορο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία ισχυρών συμμαχιών με το Ισραήλ και με άλλες χώρες και σε ποικίλες πρωτοβουλίες, πολλές εκ των οποίων από κοινού με την Κύπρο, οι οποίες πάντοτε είναι επί της βάσεως του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά επίσης και της κυριαρχίας, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των χωρών της περιοχής.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναφέρθηκε επίσης στην οικοδόμηση δεσμών σε στρατηγικό επίπεδο μεταξύ των δύο κρατών, στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Σε ρεπορτάζ του σταθμού OPEN αναφέρεται πως κατά την συνάντηση των δύο υπουργών, αναφορικά με τα εξοπλιστικά, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η αναβάθμιση των ελικοπτέρων Apache, η προμήθεια των SPIKE NLOS, προμήθεια αντιαεροπορικών αλλά και η προμήθεια οπλισμένης έκδοση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους HERON. 

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON 1 σε υπηρεσία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This