ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά στην Κύπρο για να συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με την Ε.Φ σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων των Η.Π.Α – VIDEO

Defence Redefined
Published on 12/09/2020 at 09:47

Στην Κύπρο για να συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά, από σήμερα μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται δύο ταχύπλοα σκάφη (Combatant Craft Medium transport vessels) των Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ και αφορούν ειδικότερα, τη συνεργασία για θέματα διοικητικής μέριμνας και ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μερική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Τα συγκεκριμένα σκάφη αποτελούν μέρος των ομάδων Σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Boat Teams) της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (Νaval Special Warfare Command). Σύμφωνα με την εξιδικευμένη ιστοσελίδα sofrep.com υπάρχουν 3 ομάδες SBT η SBT 12,20 και 22. 

Το προσωπικό τους εκπαιδεύεται για να επιχειρεί σε αντίξοες συνθήκες τόσο σε ποτάμιο περιβάλλον όσο και στην ανοικτή θάλασσα. Οι αποστολές τους συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεταφορά των υποβρυχίων καταστροφέων (Navy Seals) σε εχθρικές ακτές, σαμποτάζ εχθρικών σκαφών, επιχειρήσεις σε περιβάλλον ζούγκλας κ.α. Κάθε ομάδα σκαφών αποτελείται από αριθμό στοιχείων διοίκησης και υποστήριξης με τον ανάλογο εξοπλισμό (π.χ. UAVs).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η Εθνική Φρουρά θα διεξάγει δραστηριότητες με την συγκεκριμένη ομάδα. 

Δείτε πιο κάτω ένα σχετικό βίντεο: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This