ΓΕΣ | Τα ελικόπτερα στο Αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου είναι ασφαλή
Defence Redefined
Published on 10/09/2023 at 11:30

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά ελικόπτερα. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα ελικόπτερα (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τονίζεται πως το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό και όλα τα ελικόπτερα εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Σε δεύτερη ανακοίνωση του, το ΓΕΣ αναφέρει πως οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων προς στεγνό τμήμα της πίστας του  Αεροδρομίου Στεφανοβικείου του Βόλου και τονίζει πως όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή.

Πηγή: ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης: Ο Ελληνικός Στρατός δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία – Στους τέσσερις οι νεκροί – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This