Γενικός Εισαγγελέας | Δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση Θανάση Νικολάου – Αντιδράσεις από την οικογένεια
Defence Redefined
Published on 28/06/2023 at 14:04

Η Γενική Εισαγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε πως δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2005, λόγω έλλειψης μαρτυριών σε βάρος ατόμων.

Η οικογένεια του Θανάση Νικολάου θα προχωρήσει σε ιδιωτικές ποινικές διώξεις κατά των προσώπων που διερεύνησαν αμελώς τις συνθήκες θανάτου του Θανάση Νικολάου και κατέστησαν αδύνατη την εξεύρεση των ενόχων. Η αμελής διερεύνηση πιστοποιείται και με απόφαση του ΕΔΑΔ. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Κρις Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Sigma, οι ιδιωτικές ποινικές διώξεις αφορούν 4 ή 5 άτομα εκ των οποίων τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας ή δύο ιατροδικαστές.

Ο κ. Κρις Τριανταφυλλίδης τόνισε πως αν η μητέρα και η οικογένεια του Θανάση δεν αγωνίζονταν τόσα χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η υπόθεση θα έκλεινε εδώ και χρόνια. Να υπενθυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2021 αποδείκτηκε πως ο θάνατος του Θανάση Νικολάου οφείλεται σε στραγγαλισμό και δεν είναι αυτοκτονία.

*Φωτογραφία αρχείου από: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού, ο θάνατος του στρατιώτη Θανάση Νικολάου – Νέα δεδομένα στην υπόθεση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This