ΓΕΕΦ | ΤΑΜΣ “ΤΡΙΑΙΝΑ – 2023” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 08/04/2023 at 16:33

Από 04 έως 06 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “ΤΡΙΑΙΝΑ – 2023”, με την συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού και των μέσων των Διοικήσεων και των Μονάδων της Διοίκησης Ναυτικού, καθώς και πτητικών μέσων της Διοίκησης Αεροπορίας. 

Σκοπός της άσκησης, ήταν η προαγωγή της διακλαδικότητας, η εξάσκηση του προσωπικού σε σενάρια που προσομοιάζουν σε πραγματικές συνθήκες σε περίοδο έντασης – κρίσης και επιχειρήσεων, η εκπαίδευση των Επιτελικών Ομάδων στις διαδικασίες ταχείας λήψης αποφάσεων, καθώς και η δοκιμή του συστήματος Διοικητικής Μέριμνας. 

Ειδικότερα, τα σενάρια της άσκησης περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, εκτέλεση τεχνικών γυμνασίων και αποστολών ειδικών επιχειρήσεων, έλεγχο ακτών και αναγνώριση θέσεων, επιτήρηση επιφανείας, καθώς και εκτέλεση επιχειρήσεων θαλάσσιας απαγόρευσης, στοχοποίησης και προσβολής εχθρικών πλοίων. 

Η άσκηση αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως του προσωπικού  του Επιτελείου και των Μονάδων της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και σκοπό έχει στην περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου της μαχητικής του ικανότητας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Κύπρος | “Έπεσαν” οι υπογραφές για το πρόγραμμα State Partnership Program – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This