ΓΕΕΦ | Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας σε Αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/11/2023 at 09:09

Από 06 έως 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας, συνεκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), η Εθνική Φρουρά συμμετείχε με τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων  της Διοίκησης Καταδρομών και οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις με προσωπικό και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ 90, που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

Ειδικότερα, η συνεκπαίδευση περιελάμβανε εκτέλεση βολών μάχης ατομικού και ομαδικού οπλισμού και εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων. Επιστέγασμα της ήταν η διεξαγωγή άσκησης μικρής κλίμακας, το σενάριο της οποίας προέβλεπε εκτέλεση άμεσης επιθετικής ενέργειας από αερομεταφερόμενο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η συνεκπαίδευση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθότι αναδεικνύει τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Γερμανίας και παράλληλα, σε επιχειρησιακό επίπεδο, συνδράμει στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στοιχεία απαραίτητα για την εκτέλεση κοινών αποστολών σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Διεθνής Άσκηση Περιπόλων Μάχης “CAMBRIAN PATROL – 2023” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This