ΓΕΕΦ | Διεθνής Άσκηση Περιπόλων Μάχης “CAMBRIAN PATROL – 2023” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 09/11/2023 at 16:19

Την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), τελετή βράβευσης της Ομάδας της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, η οποία κατά την συμμετοχή της στη Διαγωνιστική Διεθνή Άσκηση Περιπόλων Μάχης “CΑΜΒRΙΑΝ PATROL – 2023”, που διεξήχθη στην Ουαλία από 05 έως 15 Οκτωβρίου 2023, με την συνολική απόδοσή της στα λίαν απαιτητικά επιχειρησιακά σενάρια που εξετάστηκαν, διακρίθηκε ανάμεσα σε 108 συνολικά Ομάδες από 40 χώρες και έλαβε Χάλκινο Μετάλλιο.  

Στο πλαίσιο της τελετής αναγνώστηκαν τα γραπτά συγχαρητήρια που απονεμήθηκαν στην Ομάδα και ακολούθως, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, συνεχάρη τα μέλη της για την προσπάθεια και την επίδοση, η οποία πρόβαλε την Εθνική Φρουρά σε ένα ευρύ διεθνές ακροατήριο, καταδεικνύοντας τον επαγγελματισμό τους. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία της επίπονης προσπάθειας που κατέβαλαν, κατά την προπαρασκευαστική εκπαίδευση τους με τη συνδρομή και υποστήριξη της Διοίκησης Καταδρομών του ΓΕΕΦ, μέσω της οποίας αξιοποιήθηκαν τα διδάγματα από συμμετοχές προηγούμενων χρόνων.  

Τέλος, προέβαλε την προσπάθεια και επίδοση της Ομάδας ως παράδειγμα προς μίμηση και προέτρεψε όλους, να ενεργούν για διάχυση των εμπειριών που αποκομίζουν και του “ευ αγωνίζεσθε”, σε όλο το προσωπικό.  

Η “CΑΜΒRΙΑΝ PATROL”, διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο στην ομώνυμη οροσειρά της Ουαλίας και η Εθνική Φρουρά συμμετέχει ανελλιπώς από το 2018. Σκοπός της είναι η αξιολόγηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών Ομάδων, σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού σε διεθνές περιβάλλον. 

Τα εξεταζόμενα αντικείμενα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σχεδίαση αποστολών και έκδοση διαταγών, διαδικασίες αιτήσεων πυρών υποστήριξης, Α΄ βοήθειες, διάβαση κωλυμάτων και πορεία 60 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ομάδες αξιολογούνται σε διάφορα έκτακτα σενάρια.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση “OCEAN SKY 2023”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This