ΓΕΕΘΑ | Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Ιταλίας – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 17/07/2023 at 15:02

Από την Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με τις ΕΔ της Ιταλίας, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της συμμετοχής της Ελλάδας σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από 06 έως 10 Φεβρουαρίου 2023.

Στην Συνεκπαίδευση, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

  • Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
  • 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος (Α/Φ) C-27J.
  • 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) CH-47D και 1 UH-1H.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Ιταλία συμμετείχε με 12 στελέχη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών (4th Reggimento Alpini Paracadutisti).

Η Συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» και στο Πεδίο Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής, καθώς και στις Ζώνες Ρίψης (ΖΡ) των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, του Τατοΐου, των Σκούρτων και της Κωπαϊδας Βοιωτίας.

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης αγώνα εκ του σύνεγγυς (Close Quarters Battle – CQB) και κατοικημένων τόπων, βολών φορητού οπλισμού, καθώς και αλμάτων ελεύθερης πτώσης (Military Free Fall – MFF) που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Επισημαίνεται ότι το πλαίσιο των εν λόγω συνεκπαιδεύσεων καθορίστηκε κατά τις συνομιλίες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Ομόλογό του Chief of Defence Admiral Giuseppe Cavo Dragone, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε επίσης: ZEUS-2023 | Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Βρετανίας – Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This