ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στην Πολυεθνική Άσκηση “TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 23/03/2024 at 13:19

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 24 η πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24, η οποία διεξήχθη από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 24 στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η TFP – 24 έλαβε χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Νατοϊκής Άσκησης STEADFAST DEFENDER – 24, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), και υπό τη Διοίκηση της US Special Operations Command Europe (US SOCEUR) με την εγκατάσταση Τμηματικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Coordination Center – SOCC) στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν επίσης προσωπικό και μέσα από την Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σκόπια, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Παράλληλα, προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο συμμετοχής στην TFP – 24, ασκήθηκαν στην περιοχή Κρίβολακ των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη σχεδίαση και διεξαγωγή σύνθετων επιχειρησιακών σεναρίων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο διεξαγωγής αντικειμένων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στην Άσκηση «HIGHLAND KHUKRI – 24» – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This