Βόρεια Κορέα | Εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Hwasong-16B – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 04/04/2024 at 15:43

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος μέσης εμβέλειας τύπου Hwasong-16B, παρουσία του Προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το KCNA, ο πύραυλος στην πρώτη φάση της εκτόξευσης έφτασε το ύψος των 101,1 χλμ και στην δεύτερη φάση τα 72,3 χλμ, πραγματοποιώντας μια πτήση συνολικά 1.000 χλμ με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον στόχο με ακρίβεια στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι εικόνες και το βίντεο που δημοσίευσε η Βόρεια Κορέα προσφέρει μια ξεκάθαρη οπτική γωνία για τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του πυραυλικού συστήματος τύπου Hwasong-16B, που αποτελείται από το όχημα μεταφοράς 14 τροχών, τον ενισχυτή (booster) στερεού καυσίμου του πυραύλου και το όχημα ολίσθησης στο μπροστινό μέρος.

Από την πλευρά της, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, η συνολική απόσταση που κάλυψε ο βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς ήταν περίπου 600 χλμ και ότι πιθανώς η Βόρεια Κορέα δοκίμασε νέου είδους πολεμικές κεφαλές, ο οποίος ήταν εξάλλου και ο λόγος για την διεξαγωγή της δοκιμής.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Κορέα | Ενισχύει το Ναυτικό της με πυρηνικά – Το μέγεθος του στόλου της και τα νέα όπλα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This