ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρετανική Αεροπορία | Εξορμήσεις από το Ακρωτήρι εναντίων τζιχαντιστών με τα Typhoons
Defence Redefined
Published on 29/05/2020 at 17:30

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), μαχητικά αεροσκάφη Typhoons έχουν πραγματοποιήσει ξεχωριστές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) τον μήνα Μάιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα του Ιράκ για απαλλαγή από την τρομοκρατική ομάδα.

Οι αεροπορικές επιθέσεις, πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο Ιράκ και όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν με επιτυχία. Από την απελευθέρωση της τελευταίας επικράτειας την οποία κατείχε το Ισλαμικό Κράτος, τον Μάρτιο του 2019, η RAF συνέχισε να πραγματοποιεί καθημερινά ένοπλες περιπολίες αναγνώρισης για να αποτρέψει το ΙΚ από το να αποκαταστήσει τον έλεγχο της επικράτειας στο Ιράκ ή τη Συρία.

Ο τρέχων γύρος αεροπορικών επιθέσεων, είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης πληροφοριών και της ενδελεχούς παρακολούθησης των στόχων καθώς και των γύρω περιοχών για τυχόν ύπαρξη αμάχων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο.

Οι επιθέσεις αυτόν τον μήνα ξεκίνησαν όταν ένα UCAV Reaper της RAF, κατέστρεψε ένα καταφύγιο που μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, δυτικά του Tuz Khurmatu, στο βόρειο Ιράκ στις 8 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα: Βρετανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά ισλαμιστών στο Ιράκ από τη βάση Ακρωτηρίου | VIDEO

Δύο ημέρες αργότερα, ένα ζεύγος Typhoons, το οποίο απογειώθηκε από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, υποστηριζόμενο από ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού, Voyager, διενήργησε ένοπλη περιπολία αναγνώρισης πάνω από το βόρειο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης ένα σπήλαιο μαχητών του ΙΚ καταστράφηκε ολοσχερώς. Το σπήλαιο βρισκόταν νοτιοανατολικά της Hatra, στις όχθες του ποταμού Tharthar.

Στις 13 Μαΐου, μέσω ενός Reaper, εντοπίστηκε και πάλι δραστηριότητα τζιχαντιστών δυτικά του Tuz Khurmatu, με αποτέλεσμα την καταστροφή δύο ακόμη καταφυγίων τα οποία είχαν καταληφθεί από τζιχαντιστές.

Δέκα ημέρες αργότερα, μια ομάδα τζιχαντιστών εξοντώθηκε από πλήγμα με Reaper εντός ενός δάσους. Από το πλήγμα με βόμβα (πιθανότατα 500 lb κατευθυνόμενη με laser) ακολούθησαν επιπλέον εκρήξεις, υποδεικνύοντας την πιθανή παρουσία σημαντικού αποθέματος πυρομαχικών. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This