ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρετανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά ισλαμιστών στο Ιράκ από τη βάση Ακρωτηρίου | VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/05/2020 at 10:18

Βίντεο από αεροπορικές επιθέσεις κατά μελών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από αεροσκάφη που βρίσκονται στη βάση Ακρωτηρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι στις 28 Απριλίου βομβάρδισαν τις εισόδους έξι σπηλαίων που αποτελούσαν ορμητήριο των ισλαμιστών βορειοανατολικά της πόλης Μπαγτζί στο βόρειο Ιράκ.

Η επίθεση έγινε με πυραύλους ακριβείας Paveway IV. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η καταστροφή όλων των όπλων που έκρυβαν στα σπήλαια οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Τα μαχητικά υποστηρίζονταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager που επίσης έχει βάση στη βρετανική βάση στην Κύπρο.

Στις 10 Απριλίου, εξάλλου, όπως επίσης έγινε γνωστό από το βρετανικό υπουργείο, δύο Typhoon και αλλά συμμαχικά αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά ισλαμιστών που ήταν οχυρωμένοι σε κτίρια σε απομονωμένη περιοχή δυτικά της ιρακινής πόλης Τουζ Κουρμά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This