Βολές αντιαεροπορικών Oerlikon 35χιλ στην κατεχόμενη Κύπρο από τις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 19/03/2024 at 16:18

Ο Τουρκικός στρατός στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποίησε βολές αντιαεροπορικών πυροβόλων Oerlikon 35χιλ και Μk20 Rh202 των 20χιλ. Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στην κατεχόμενη Λευκωσία σε επίγειους στόχους.

Διαβάστε επίσης: Η “ανύπαρκτη” τουρκική Α/Α άμυνα, που πλέον δεν είναι και τόσο ανύπαρκτη – Μέρος Α

Τις βολές πραγματοποίησε η 28η Μηχανοκίνητη Μεραρχία με έδρα την Άσσια της Αμμοχώστου, η οποία διαθέτει βαρέα όπλα, μεταξύ άλλων και όλμους 81, 106 και 120 χιλ.

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις του ψευδοκράτους διαθέτουν 28 μονάδες εκσυγχρονισμένων πυροβόλων Oerlikon GDF-003 35 χιλ τα οποία αναβαθμίζονται εγχώρια από τη Aselsan. Και το δίδυμο πυροβόλο Oerlikon GDF-003B της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall κατασκευάστηκε στην Τουρκία κατόπιν άδειας από την τουρκική εταιρεία MKEK.

Διαβάστε επίσης: Aselsan | Εκσυγχρονισμένα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Oerlikon 35 χιλ. στον τουρκικό στρατό – VIDEO

Τα πυροβόλα Oerlikon 35χιλ διαθέτει και η Εθνική Φρουρά στο αντιαεροπορικό σύστημα ΟΘΕΛΛΟΣ. To κάθε Α/Α σύστημα ΟΘΕΛΛΟΣ αποτελείται από το ραντάρ/κέντρο διεύθυνσης πυρός SKYGUARD, 2 τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων ASPIDE 2000 και 2 δίδυμα πυροβόλα 35 χιλ OERLIΚON GDF-003.

Διαβάστε επίσης: Πυρομαχικά Ahead® και η προοπτική αναβάθμισης του «ΟΘΕΛΛΟΣ» για την Εθνική Φρουρά | Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This