Αυξάνονται οι επιθέσεις με drones σε Κίεβο και Μόσχα
Defence Redefined
Published on 03/08/2023 at 13:47

Στο πλαίσιο του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, αυξάνονται οι επιθέσεις με drones στις πρωτεύουσες των δύο κρατών.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κάπου δεκαπέντε drones καθώς κατευθύνονταν στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν και κατέστρεψαν σχεδόν 15 αεροπορικούς στόχους, ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τύπου «Shahed», ιρανικής κατασκευής.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα, συμπλήρωσε. Ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, ο 820ός κατά σειρά αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διευκρίνισε ο κ. Πόπκο.

Παράλληλα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones στην περιφέρεια Καλούγκα, σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχας, την ώρα που αυξάνονται αυτού του είδους τα περιστατικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν τη νύκτα απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με drones στην περιφέρεια Καλούγκα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Έξι drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Καλούγκα, ο Βιάτσεσλαβ Σάπσα, διευκρίνισε στο Telegram ότι τα drones αυτά καταστράφηκαν την ώρα που διέρχονταν από τον εναέριο χώρο της περιφέρειας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος τους ήταν άλλος. Από το περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | Drones, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, UGVs, συστήματα ασφάλειας και πολλά άλλα στο περίπτερο της Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This