Ανησυχούν οι ΗΠΑ για απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ – Πλήγματα από Χεζμπολάχ
Defence Redefined
Published on 13/04/2024 at 10:29

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ομοβροντίες ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως το Ιράν θα προχωρήσει σε επίθεση εναντίον Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον ισραηλινών θέσεων, σε ανταπόδοση ισραηλινών πληγμάτων που έγιναν, κατ’ αυτήν, στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως εντόπισε περίπου 40 εκτοξεύσεις από τη λιβανική επικράτεια, διαβεβαιώνοντας πως ορισμένες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν και ότι δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Νωρίτερα, πρόσθεσε, αναχαιτίστηκαν δυο drones μιας κατεύθυνσης, φορτωμένα εκρηκτικά, που εξαπέλυσε η Χεζμπολά εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως αναμένει το Ιράν να περάσει στη δράση σύντομα, ερωτηθείς για τις απειλές της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ, στο οποίο προσάπτει την ευθύνη για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Στην ερώτηση ποιο είναι το μήνυμά του προς το Ιράν ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε απλά «μη».

Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ, θα υποστηρίξουν το Ισραήλ και θα βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί και το Ιράν δεν θα επιτύχει.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Λίβανος | Δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό μετά το ταξίδι Χριστοδουλίδη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This