Αμερικανικός Στρατός | 3D Printing για στρατιωτικά οχήματα
Defence Redefined
Published on 02/04/2023 at 19:27

Ο Αμερικανικός Στρατός προσδιόρισε μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων ως απαραίτητα για τις μελλοντικές δυνατότητες εκσυγχρονισμού του.

Ένα από αυτά αφορά την ενσωμάτωση της καινοτόμου τεχνολογικής διαδικασίας “προσθετική κατασκευή” (Additive Manufacturing), γνωστή και ως τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing), η οποία θεωρείται ότι παίζει ζωτικό ρόλο σε στρατιωτικές εφαρμογές.

Η υπόψη καινοτομία άνοιξε την πόρτα για τη δημιουργία γεωμετρικών σχεδίων, η κατασκευή των οποίων φάνταζε ανέφικτη με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής. Έτσι, μέσω αυτής ο Αμερικανικός Στρατός θα επιδιώξει την εκτύπωση μεγάλων δομικών εξαρτημάτων προς χρήση από στρατιωτικά οχήματα εδάφους.

Οι Διοικήσεις DEVCOM και TACOM του Στρατού των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία SAE Government Technologies, θα πραγματοποιήσουν δεξίωση στις 6 Απριλίου για τα εγκαίνια ενός νέου εξειδικευμένου Κέντρου σε εφαρμογές 3D printing (Advanced Manufacturing Commercialization Center – AMCC), που θα εδράζεται στο Sterling Heights του Μίσιγκαν.

Το κέντρο θα στεγάσει το σύστημα “Jointless Hull” του Στρατού, μια υβριδική μηχανή κατασκευής πρόσθετων μετάλλων που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και παραγωγή μηχανικών απάρτιων προς υποστήριξη του υπάρχοντος συστήματος Jointless Hull πλήρους μεγέθους, που βρίσκεται στο  κέντρο Joint Manufacturing and Technology Center του Rock Island Arsenal. 

Διαβάστε επίσης: DragonFire | Επιτυχής δοκιμή του στατικού οπλικού συστήματος laser υψηλής ισχύος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί η τεχνολογία σε αυτό το κέντρο για μια πιο αποτελεσματική κατασκευή ανταλλακτικών μειωμένου βάρους και χαμηλότερου κόστους, και βελτίωση των προσπαθειών μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας συστημάτων επιτρέποντας τη δυνατότητα κατασκευής ανταλλακτικών κατ’ απαίτηση, προς τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στρατού.

Ενώ η ικανότητα παραγωγής μονολιθικών σκαφών είναι σημαντική, το νέο μηχάνημα θα έχει επίσης την δυνατότητα να κατασκευάζει και να κατεργάζεται πολύ μεγαλύτερα εξαρτήματα, που κατασκευάζονται μέσω “προσθετικής κατασκευής” από ό,τι υφίσταται σήμερα.

Στο απόθεμα του αμερικανικού στρατού βρίσκονται πολλά απάρτια τεραστίων διαστάσεων, που η “προσθετική κατασκευή” δεν αποτελεί καν επιλογή για την κατασκευή τους, καθώς δεν “ταιριάζουν” στον φάκελο κατασκευής των υπαρχουσών μηχανών που διατίθενται στη βιομηχανία.

Ωστόσο, το νέο σύστημα θα παρέχει δυνατότητα “προσθετικής κατασκευής” σε πρωτόγνωρες διαστάσεις, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να παράγει όχι μόνο εξαρτήματα για τον Αμερικανικό Στρατό, αλλά και σε ολόκληρο το Υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα, το εν λόγω σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε βιομηχανικούς εταίρους για εμπορική και στρατιωτική χρήση μέσω της συνεργασίας του Στρατού με την εταιρεία SAE Government Technologies, και θα είναι σε θέση να παράγει εξαρτήματα μεγέθους έως και 3 κυβικά πόδια.

To 3D Printing αποτελεί πεδίο έρευνας και ενδιαφέροντος και για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία και μέσω διαφόρων προγραμμάτων όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF) έχουν προκηρυχθεί στο παρελθόν έργα για που αφορούν μεταξύ άλλων καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες Προσθετικής Κατασκευής για την παραγωγή πολυλειτουργικών ανταλλακτικών και πυρομαχικών.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Έρευνα, ανάπτυξη, τεχνητή νοημοσύνη και τρισδιάστατη τεχνολογία στην άμυνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This