ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αιθιοπία | Αεροπορικές επιθέσεις με δεκάδες άμαχους νεκρούς
Defence Redefined
Published on 31/12/2021 at 15:12

Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην εμπόλεμη επαρχία Τιγκράι στη βόρεια Αιθιοπία. Ο απολογισμός των θυμάτων ήταν ο βαρύτερος από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΗΕ.

Τα πλήγματα από τη 19η ως την 24η Δεκεμβρίου προκάλεσαν μαζικές απώλειες αμάχων, δεκάδες νεκρούς σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων, των πιο εντατικών και με τις πιο βαριές απώλειες από τον Οκτώβριο, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Βομβαρδισμοί έγιναν στις πόλεις Αλαμάτα, Κόρεμ, Μάιτσου, Μεκόνι και Μιλάζατ, στο νότιο Τιγκράι, καθώς και στη Μεκέλε, την πρωτεύουσα της επαρχίας, τόνισε το OCHA, χωρίς να διευκρινίσει από πού άντλησε τις πληροφορίες του.

Η επαρκής επαλήθευση των θυμάτων είναο δύσκολη λόγω της περιορισμένης πρόσβασης και της ανασφάλειας στην περιοχή. Τόνισε ακόμη πως η κατάσταση παραμένει τεταμένη και απρόβλεπτη στη βόρεια Αιθιοπία, όπου οργανώσεις βοήθειας δυσκολεύονται να διανείμουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που τα έχουν απελπιστική ανάγκη. Η σύρραξη στην Αιθιοπία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, εξωθώντας πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αιθιοπία | Τουλάχιστον 50 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από αεροπορική επιδρομή

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This