Αζερμπαϊτζάν | Ανέστειλε την κυκλοφορία στο διάδρομο Λατσίν που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ – Κατηγορεί τον Ερυθρό Σταυρό
Defence Redefined
Published on 11/07/2023 at 18:30

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κυκλοφορία των οχημάτων στον διάδρομο Λατσίν, τον μοναδικό οδικό άξονα που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ το Γερεβάν κατηγορεί εδώ και μήνες το Μπακού ότι εμποδίζει την πρόσβαση στον θύλακα.

Η διέλευση μέσω του συνοριακού περάσματος του Λατσίν έχει ανασταλεί προσωρινά, επεσήμανε η συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι το μέτρο ελήφθη λόγω των πολλών αποπειρών λαθρεμπορίου από τον Ερυθρό Σταυρό της Αρμενίας μέσω αυτού του σημείου διέλευσης.

Η συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι ξεκίνησε έρευνα και ότι το συνοριακό πέρασμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Από τον Δεκέμβριο η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό του θύλακα και ότι προκαλεί εκεί ανθρωπιστική κρίση, αποκλείοντας τον διάδρομο του Λατσίν.

Αρχικά το Μπακού είχε ανακοινώσει ότι Αζέροι οικολόγοι ακτιβιστές κλείνουν τον δρόμο για να καταγγείλουν παράνομα ορυχεία. Τον Απρίλιο το Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησε εκεί σημείο ελέγχου.

Στα τέλη Ιουνίου ο Ερυθρός Σταυρός της Αρμενίας κατήγγειλε ότι έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις ιατρικού υλικού στο νοσοκομείο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και η μεταφορά σοβαρά ασθενών μέσω του διαδρόμου.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουάσινγκτον

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This