Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν | Νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουάσινγκτον
Defence Redefined
Published on 30/04/2023 at 13:10

Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιήσουν έναν νέο γύρο συνομιλιών στην Ουάσινγκτον σήμερα Κυριακή σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων τους, ανέφερε χθες η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες αυξάνεται εκ νέου με αφορμή τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου το 2020 αναπτύχθηκαν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, τον δεύτερο ανάμεσα στις δύο χώρες με αφορμή τον θύλακα από το 1991 που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση.

Από τις 30 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Αραράτ Μιρζογιάν, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για επίσκεψη εργασίας. Είναι προγραμματισμένος ένας νέος γύρος συνομιλιών για τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, έγραψε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος Άνι Μπανταλιάν.

Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της συνάντησης από το Αζερμπαϊτζάν.

Παρά τις πολυετείς απόπειρες, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν δεν έχουν συνάψει ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα διευθετούσε ζητήματα όπως η οριοθέτηση των συνόρων και η επιστροφή των κρατουμένων.

Το Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησε ένα νέο σημείο ελέγχου την περασμένη Κυριακή στον δρόμο προς το Καραμπάχ, τον διάδρομο του Λατσίν, μια κίνηση την οποία η Αρμενία χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας του 2020.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία – Τουρκία | Ο σεισμός “ανοίγει” τα σύνορα μετά από 35 χρόνια

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This