ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Χρίστος Ανδρέου | Με την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού Αστυνομίας προωθήθηκαν πολλά θέματα των μελών
Defence Redefined
Published on 19/02/2021 at 18:25

Από την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου έχουν προωθηθεί πολλά θέματα με στόχο την προστασία, την υγεία, ευημερία, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της Αστυνομίας, πάντοτε με τη στήριξη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της Αστυνομίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε αναφορές γίνονται στα ΜΜΕ, περί του αντιθέτου, είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα που αφορά στην ιδιωτική απασχόληση των μελών της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι το νομικό πλαίσιο έχει πρόσφατα ενισχυθεί θέτοντας ασφαλιστικές δικλείδες που βοηθούν θέματα που αφορούν στην ανεργία και σημειώνει ότι «σύμφωνα με την τροποποίηση της Νομοθεσίας ζητείται και η άποψη της Υπουργού Εργασίας, για να μην παραβλάπτονται τα δικαιώματα άλλων επαγγελματιών».

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για την πλήρωση κενών θέσεων σε Αστυνομία Κύπρου και Πυροσβεστική Υπηρεσία

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αιτιολογημένα αιτήματα μελών για ιδιωτική απασχόληση δεν θα εξετάζονται», προσθέτει.

Σε σχέση με τις κλίμακες μισθοδοσίας των Αστυνομικών, ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι με το μισθολόγιο του Νοεμβρίου του 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλιξης 1.500 μελών της Αστυνομίας και προσθέτει πως «σε 25 περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, αυτά έχουν επιλυθεί και θα προωθηθούν στο Γενικό Λογιστήριο για την καταβολή τους στα επηρεαζόμενα μέλη».

Αναφορικά με την πληρωμή υπερωριακών καθηκόντων σε μέλη του Σώματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει στην γραπτή δήλωση του ότι «με ενέργειες της Αστυνομίας και τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχουμε πετύχει να καταβάλλεται πληρωμή σε ποσοστό 100% για υπερωριακά καθήκοντα».  

«Για όλα τα υπερωριακά καθήκοντα μέχρι τον μήνα Νοέμβριο του 2020 έχει καταβληθεί η σχετική αποζημίωση, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι «η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή υπερωριακής απασχόλησης για ποσοστό μόλις 8% των συνολικών υπερωριακών καθηκόντων του έτους 2020 οφείλεται στο γεγονός ότι το οικονομικό ημερολογιακό έτος ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, αλλά και στην καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού».

Διαβάστε επίσης: Αγαστή συνεργασία μεταξύ Εθνικής Φρουράς και Αστυνομίας Κύπρου

Σημειώνει ότι, μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού δόθηκαν οδηγίες όπως διεκπεραιωθεί η καταβολή τους το ταχύτερο δυνατό. 

«Η στήριξη της ηγεσίας της Αστυνομίας προς τα μέλη της είναι δεδομένη», αναφέρει και προσθέτει ότι σε μια προσπάθεια παροχής κινήτρων και εξύψωσης του ηθικού της Αστυνομίας, έχει ήδη δρομολογηθεί η πίστωση ποσού το οποίο θα καταβάλλεται ως ειδικό επίδομα σε Αρχιαστυφύλακες και Αρχιλοχίες που εκτελούν διοικητικά καθήκοντα.

Εξάλλου, στην γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι «το εργασιακό περιβάλλον των μελών μας συνεχώς αναβαθμίζεται».

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι, το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε γενική βελτίωση εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα στους Αστυνομικούς Σταθμούς Δερύνειας, Κλήρου, Λυκαβηττού, Ομορφίτας, Περιστερώνας και Κοκκινοτριμιθιάς.

Προσθέτει ότι έγιναν, επίσης, βελτιωτικές εργασίες στον νέο υποσταθμό της οδού Λήδρας, ενώ προγραμματίζονται έργα και σε άλλους αστυνομικούς σταθμούς όπως αυτός της Ξυλοφάγου και γενικά όλων των κτιριακών υποδομών της Αστυνομίας.  

Διαβάστε επίσης: Εξήντα δύο νέα μέλη της Αστυνομίας έτοιμα για να προσφέρουν στην κοινωνία – Φωτογραφίες

Χωρίς να παραγνωρίζεται, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και «αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία και ενδοοικογενειακή βία, με απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, πλην της Μόρφου, Κλιμάκια Διερεύνησης Υποθέσεων/Καταγγελιών Βίας στην Οικογένεια. Στην ΑΔΕ Μόρφου τις συγκεκριμένες υποθέσεις αναλαμβάνουν μέλη που υπηρετούν στο Τ.Α.Ε. της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι «είναι για πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οι διαδικασίες πρόσληψης αστυνομικών με τόσο γοργούς ρυθμούς» και προσθέτει πως «αναμένεται η πρόσληψη αριθμού αστυνομικών, πυροσβεστών, καθώς και ειδικών αστυνομικών περί τα τέλη Μαρτίου».

Αναφέρει επίσης ότι «ήδη έχουν προκηρυχθεί τον περασμένο Νοέμβριο νέες θέσεις για Αστυνομία και Πυροσβεστική για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις στις 20/03/2021».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για αποπαγοποίηση και άλλων θέσεων, με τη συμβολή και τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης».

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Προσπάθεια αποσπασματικής και μη αντικειμενικής παρουσίασης των γεγονότων”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This