ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εξήντα δύο νέα μέλη της Αστυνομίας έτοιμα για να προσφέρουν στην κοινωνία – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 13/02/2021 at 14:09

Πραγματοποιήθηκε χθες 12/02, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (ΑΑΚ) η τελετή αποφοίτησης της Σειράς Εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυνομικών αρ.150.

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης κ. Γεώργιου Φράγκου και του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερου Αστυνόμου κ. Θεμιστού Αρναούτη,  αποφοίτησαν τα 62 μέλη της σειράς που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία στις 15/11/2017, τα οποία έτυχαν τριετούς εκπαίδευσης (ΑΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΜΜΑΔ και πρακτική σε Αστυνομικούς Σταθμούς), με τις πλέον σύγχρονες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους κατάρτισης.

Σημειώνεται ότι μέρος της εκπαίδευσης για τη μονιμοποίηση των πιο πάνω μελών της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με φοίτηση εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τηρουμένων των σχετικών Υπουργικών Διαταγμάτων.

Διαβάστε επίσης: Απόπειρα φόνου στην Λευκωσία | Οι επαγγελματίες δράστες και οι άφαντοι κάλυκες

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων «Επενδύουμε τα μέγιστα στη συνεχή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των μελών μας, καθότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από την εκπαίδευση καλλιεργούνται αρχές και  αξίες, εμπεδώνεται η επαγγελματική συνείδηση, διασαφηνίζεται η φιλοσοφία που διέπει τις σύγχρονες μορφές αστυνόμευσης και προάγονται οι συλλογικές μορφές δράσης για διασφάλιση των βασικών λειτουργιών μιας σύγχρονης, δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους αποφοιτήσαντες, τους είπε να είναι περήφανοι για τη στολή τους, αλλά και για το ρόλο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει για περιφρούρηση της ασφάλειας του κράτους και των θεσμών.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόκληση που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, αλλά και ο τόπος μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε «χρειάζεται συστράτευση και υπευθυνότητα από όλους για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού και να επανέλθουμε και πάλι στην κανονικότητα και ομαλότητα, την οποία όλοι επιθυμούμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με συλλογική προσπάθεια θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους».

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική και ΚΣΕΔ ενώνουν δυνάμεις | Επιχειρησιακή συνεργασία για αντιμετώπιση κινδύνων – Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This