ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαράλαμπος Πετρίδης | “Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι στη λίστα των αναγκών μας”
Defence Redefined
Published on 10/01/2021 at 12:07

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και στον Φρίξο Δαλίτη, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Ο Υπουργός Άμυνας, έκανε τον δικό του απολογισμό για τους 6 μήνες που βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου αναφέρθηκε στην εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, στους ΣΥΟΠ αλλά και στην επίδραση της πανδημίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Διαβάστε επίσης: Δηλώσεις μελών Επιτροπής Άμυνας | Εξοπλίζεται η Κύπρος – “Αυτό που προγραμματίζεται είναι πάρα πολύ καλό”

Ο κ. Πετρίδης, αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα για την πρόθεση του ΥΠΑΜ, να ενισχυθεί με “έξυπνους” εξοπλισμούς και drones, σε συνεργασία με το Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός είπε ότι:

“Το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, βασίζεται σε συγκεκριμένο πλάνο, εντός του οποίου καθορίζονται οι τομείς που χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης, στήν βάση των σύγχρονων αναγκών που προκύπτουν, ώστε να καταστεί η Εθνική Φρουρά ικανή, αποτρεπτική δύναμη. Παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία, το πλάνο εφαρμόζεται. Πριν μερικές εβδομάδες εγκρίθηκε στην Βουλή, συμπληρωματικός προϋπολογισμός 75 εκ. για το έτος 2020, το οποίο και υλοποιήθηκε. Το συγκεκριμένο κονδύλι, αφορά στην αναβάθμιση υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και στην προμήθεια νέων για την περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων. Ήδη προχωρήσαμε στη σύναψη συμφωνιών, οι οποίες προνοούν την προμήθεια οπλικών συστημάτων και μέσων που θα υλοποιούνται σταδιακά. 

Με το Ισραήλ, την γειτονική χώρα με την σπουδαία παράδοση σε τεχνολογικά προηγμένο αμυντικό υλικό, διατηρούμε άριστες σχέσεις και έχουμε συνάψει σημαντικές συμφωνίες. Οπότε είναι στις πρώτες επιλογές μας για προμήθεια συστημάτων στην βάση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, φυσικά και είναι στην λίστα αναγκών μας.”

Υπενθυμίζουμε ότι, η Κύπρος από το 2019, έχει αποκτήσει αριθμό drones Aerostar TUAS από την ισραηλινή εταιρεία Aeronautics, που αναλαμβάνουν καθήκοντα επιτήρησης σε ξηρά και θάλασσα (όπως επιτήρηση της ΑΟΖ, αποστολές Έρευνας & Διάσωσης, πρόληψη πυρκαγιών).

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Κάρουλλας για εξοπλιστικά | “Ο κόσμος να ξέρει ότι γίνεται πάρα πολλή δουλειά

*Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This