ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στρατιωτικοί Ιερείς | Η συμβολή τους στην επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα
Defence Redefined
Published on 22/12/2021 at 14:30

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Στρατιωτικών Ιερέων. 

Έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) κ. Αθηναγόρα ως εκπροσώπου του Mακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Στρατιωτικών Ιερέων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων, που περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΙΠΕ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αφορούν στην ποιμαντική κατάρτιση και επιμόρφωση των Στρατιωτικών Ιερέων.

Κατά την διεξαγωγή της πρώτης Θεματικής Ενότητας του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης, την οποία παρακολούθησαν Στρατιωτικοί Ιερείς με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο «Οι Στρατιωτικοί Ιερείς στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας τους 1821» από τον Διευθυντή της ΔΣΙ Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Κουράκλη, η οποία αναφερόταν στο άγνωστο έργο και στην συμβολή των Στρατιωτικών Ιερέων κατά τα χρόνια της Επανάστασης τόσο με την ενεργό συμμετοχή τους στον ένοπλο αγώνα, όσο και ως ποιμαντικοί λειτουργοί του.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ηχώ της Κύπρου 1821 – 2021 | “Μεταμφιέζοντας όπλα για την επανάσταση σε εικόνες – Ένα ευφυές τέχνασμα του Κυπριανού”

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This