ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πολιτική Άμυνα | Εκδήλωση ενημέρωσης κοινού στη Λεμεσό – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 31/10/2020 at 16:25

Για το ρόλο και την αποστολή της αλλά και τα μέτρα πρόληψης σε περιπτώσεις σεισμών και πλημμυρών, ενημερώνει σήμερα η Πολιτική Άμυνα, σε εκδήλωση που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της Επίχωσης, στην Λεμεσό.

Σε διάσκεψη Τύπου, κατά την έναρξη της εκστρατείας, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου, ανέφερε πως στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα σε περιπτώσεις έκτακτες και ενδεχομένως καταστροφικές, «να ευαισθητοποιηθούν ώστε και οι ίδιοι να λαμβάνουν κάποια βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης: Πολιτική Άμυνα 1964-2020| 56 χρόνια εθελοντισμού

Η κ.Μιχαηλίδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των πλημμυρών και τα μέτρα που το κοινό μπορεί να λάβει για ελαχιστοποίηση των κινδύνων, όπως ο έλεγχος των υδρορροών των σπιτιών, ο καθαρισμός των φρεατίων, η εγκατάσταση αυτόματης αντλίας νερού η ανόρυξη ειδικού λάκκου συσσώρευσης νερού σε υπόγεια και ευπαθείς περιοχές.

Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου ©ΓΕΔΠΑ

Για τη σύγχρονη αποστολή της Πολιτικής Άμυνας μίλησε ο Αναπληρωτής Διοικητής της, Κυριάκος Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή του συστήματος και αύξηση των μελών της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.

Drones για εντοπισμό ελλειπόντων προσώπων τα οποία χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό της Πολιτικής Άμυνας ©ΓΕΔΠΑ

«Ο χρόνος ανταπόκρισης και η αποτελεσματικότητα μας κάπου πάσχει λόγω διασποράς του προσωπικού και αυτό που έχουμε ζητήσει από το κράτος είναι την αλλαγή του συστήματος ούτως ώστε να υπάρχει ένας αριθμός σταθμών, 30 με 35, που θα καλύπτει στη βάση του αριθμού του πληθυσμού και της γεωγραφικής έκτασης», είπε. 

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη διαδικασία πιστοποίησης στη βάση διεθνών προτύπων των ομάδων διάσωσης της ΠΑ, την ανάγκη για οικονομική στήριξη από το κράτος, για εγκατάσταση ενός μεγάλου και ενιαίου συστήματος προειδοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού, όπως απαιτεί η ΕΕ μέχρι το 2022, αλλά και τη διαδικασία αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος σειρήνων, ώστε να αυξηθεί ο χρόνος ζωής τους. 

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα πλέγμα και μια ανάγκη για αύξηση και του προσωπικού, διότι η τελευταία φορά που έγινε αναδιάρθρωση στην ΠΑ ήταν το 1996 και χρειάζεται μια αναθεώρηση για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας», συμπλήρωσε.

Όχημα Διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό ©ΓΕΔΠΑ

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ζητηθεί βοήθεια μετά τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό στο Ανατολικό Αιγαίο, ο κ.Χατζηγεωργίου είπε πως μέχρι στιγμής η ενημέρωση από την Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου είναι πανέτοιμη ν’ ανταποκριθεί εάν και εφόσον της ζητηθεί. 

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης έγινε παρουσίαση των διαφόρων τμημάτων της ΠΑ από τον λειτουργό της, Ανδρέα Ευθυμίου.

Διανομή Ενημερωτικού Υλικού ©ΓΕΔΠΑ

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00, ενώ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τον εξοπλισμό που διαθέτει η Πολιτική Άμυνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Γενική Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Η γιορτή της μητέρας | Οι μητέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

Pin It on Pinterest

Share This