ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πέρασαν από την νεκρή ζώνη προς τις ελεύθερες περιοχές – Συνελήφθησαν οι διακινητές
Defence Redefined
Published on 20/04/2021 at 09:55

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν χθες βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της ΥΑ&Μ (Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης), για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 8μ.μ. και 10μ.μ. χθες, μέλη της ΥΑ&Μ Αρχηγείου, του Κλιμακίου της ΥΑ&Μ Λάρνακας και της Ομάδας Πρόληψης της Παράτυπης Μετανάστευσης, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή πλησίον της νεκρής ζώνης, μεταξύ των χωριών Λύμπια και Αθηένου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας, είδαν αριθμό προσώπων να εισέρχονται πεζοί από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα δύο οχήματα και τα ανέκοψαν για έλεγχο σε κοντινή απόσταση. Όπως διαπιστώθηκε στα δύο οχήματα επέβαιναν συνολικά έντεκα πρόσωπα. Οδηγός στο πρώτο αυτοκίνητο ήταν 28χρονος, ενώ στο όχημα επέβαιναν άλλα έξι πρόσωπα από το Αφγανιστάν (τρεις άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά), τα οποία όπως διαπιστώθηκε αφίχθηκαν παράνομα στην Κύπρο, μέσω κατεχομένων τις προηγούμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Βάρκα με δέκα ενήλικους παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, ήταν 25χρονος. Στο όχημα επέβαιναν επίσης μια 31χρονη και ένας 35χρονος, καθώς και άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να αφίχθηκε παράνομα στην Κύπρο, τις προηγούμενες μέρες, μέσω κατεχομένων περιοχών.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 28χρονου, του 25χρονου και της 31χρονης, ενώ ο 35χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο το οποίο συνόδευσε τους αλλοδαπούς από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα όπως παροχή ασύλου σε παράνομους μετανάστες, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και σκοπό την αποκόμιση κέρδους και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωριού διερευνά την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Τις μεταναστευτικές ροές συζήτησαν Αρχηγός Αστυνομίας και Περιφερειακός Διευθυντής FRONTEX

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

ΚΣΕΕΚ και Ινστιτούτο Κύπρου | Ημερίδα Δικτύωσης στον τομέα της Καινοτομίας – Συμμετοχή εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

Δημιουργία συνεργειών για τη μεταφορά γνώσης και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα…

Pin It on Pinterest

Share This