ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κύπρος | Συναντήσεις Κασουλίδη με πρέσβεις Ελλάδας – Γαλλίας
Defence Redefined
Published on 13/01/2022 at 14:30

Συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου, και την Πρέσβειρα της Γαλλίας, Σαλίνα Γκρενέτ Καταλάνο, είχε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. 

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται πως ο κ. Κασουλίδης είχε μια εγκάρδια εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του και τονίζεται η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, του συντονισμού και της διαβούλευσης Λευκωσίας και Αθηνών.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία ευχαριστεί τον κ. Κασουλίδη που τη δέχθηκε την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του. Προσθέτει πως συζήτησαν για τις προκλήσεις της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ για μια πιο κυρίαρχη Ευρώπη, το ταξίδι του κ. Κασουλίδη στη Γαλλία για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, το Κυπριακό, καθώς και την ώθηση που πρέπει να δοθεί στις σχέσεις Γαλλίας και Κύπρου.

Εξάλλου σε ανάρτησή της επίσης στο Twitter, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούντιθ Γκάρμπερ, συγχαίρει τον κ. Κασουλίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Εξωτερικών, και αναφέρει πως προσβλέπει να τον συναντήσει σύντομα και να εργαστεί μαζί του για επεκτείνουν την ισχυρή διμερή συνεργασία ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας | Επίσκεψη σε Νιγηρία και Αγκόλα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This