ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΣΕΔ | Επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ατόμων με συμμετοχή ελικοπτέρου
Defence Redefined
Published on 18/10/2021 at 14:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΚΣΕΔ), στις 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:44, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε 4 άτομα σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, κατόπιν επικοινωνίας με την Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, έκτρεψε το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ παράλληλα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, καθώς και ναυαγοσώστες του Δήμου Αγία Νάπας.

Τα 4 άτομα, 1 άντρας και 3 γυναίκες Ουκρανικής καταγωγής ηλικίας 30 χρονών, ανασύρθηκαν από το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο, όπου κατόπιν επί τόπου εξέτασης από τους νοσηλευτές διαπιστώθηκε ότι έφεραν ελαφρά, εξωτερικά τραύματα και πώς δεν ήταν αναγκαία η διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των “θαλασσινών σπηλιών” στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα – Διάσωση | Κοινή άσκηση Κύπρου – Ελλάδας «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/21»

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

ΕΛΑΣ | Το σχέδιο για τις κάμερες

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία, στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This