ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ιαπωνία | Ενίσχυση επιθετικών δυνατοτήτων και αλλαγή Στρατηγικού Δόγματος
Defence Redefined
Published on 06/12/2021 at 10:48

Το στρατηγικό της δόγμα προτίθεται να αναθεωρήσει η Ιαπωνία σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας.

Η Ιαπωνία θα ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί να πλήττει εχθρικές βάσεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, καθώς το Τόκιο βρίσκεται αντιμέτωπο με την Κίνα, που προβάλλει τελευταία ολοένα περισσότερες διεκδικήσεις, καθώς και τη Βόρεια Κορέα, που παραμένει απρόβλεπτη.

Για να ενισχυθούν οι δυνατότητες του αρχιπελάγους, θα αναθεωρηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο και τα τρία βασικά κείμενα που τις ορίζουν: η στρατηγική εθνικής ασφαλείας, οι κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος για την εθνική άμυνα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την άμυνα.

Οι εξελίξεις στην περιοχή του Ινδοειρηνικού φέρνουν την Ιαπωνία στην ανάγκα αλλαγής των στρατιωτικών της δυνατοτήτων οι οποίες μετά τον Β’Π.Π παρέμειναν περιορισμένες και αμυντικά εξαρτημένες στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σύμφωνο AUKUS | Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This