ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ευρωπαϊκή Αποστολή Επιτήρησης στη Γεωργία – Συμμετέχει ο Λοχίας Αντρέας Παλλαρής
Defence Redefined
Published on 11/10/2021 at 13:20

Οι Ευρωπαϊκές Αποστολές έχουν δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποβοηθήσουν, στον καταρτισμό των τοπικών Αστυνομιών με Ευρωπαϊκά πρότυπα, σε χώρες με μεταπολεμικές καταστάσεις και αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος που μαστίζει τις χώρες αυτές.

Η Διευθύνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΕΕ&ΔΑΣ) συντονίζει όλα τα θέματα που άπτονται της συμμετοχής της Κυπριακής Αστυνομίας στις Ευρωπαϊκές Αστυνομικές Αποστολές (π.χ. EUBAM Μολδαβία-Ουκρανία, EUMM Γεωργία, EULEX Κόσοβο), στo πλαίσιo διεθνών συμφωνιών αστυνομικής συνεργασίας και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία παρέχοντας κάθε βοήθεια σε αυτές.

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2020, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παράτεινε την εντολή της αποστολής παρακολούθησης της ΕΕ στη Γεωργία (EUMM Georgia), έως τις 14 Δεκεμβρίου 2022.

Στην αποστολή υπό την ιδιότητα του παρατηρητή συμμετέχει και ο Α/Λοχ 289 Αντρέας Παλλαρής, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο (Διεύθυνση) της Αποστολής που εδρεύει στο Γκόρι, το οποίο και είναι το πιο πολυάσχολο και μεγαλύτερο γραφείο της Αποστολής.

Έχει επιλεγεί αρχικά ως βοηθός Ομαδάρχης σε Ομάδα επιτήρησης διοικητικής γραμμής (Μπορεί να παρομοιασθεί ως η γνωστή σε εμάς «Πράσινη Γραμμή»), καθώς και ως βοηθός Ομαδάρχη στην καλούμενη «Ομάδα συμμόρφωσης – Compliance Team», η οποία επιπρόσθετα επιθεωρεί υπό όρους τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές οι άλλες ομάδες Ασφαλείας των Γεωργιανών Αρχών, εάν συμμορφώνονται με τις υπάρχουσες συμφωνίες ως προς την ανάπτυξη αριθμό και τύπων μονάδων ασφαλείας και Οπλισμού, σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Κυπριακή Αποστολή | Επιστροφή στην Κύπρο – Θερμές Ευχαριστίες

Παράλληλα, παρακολουθεί με τα υπάρχουσα μέσα της Αποστολής, τις υπάρχουσες στις διαφιλονικούμενες περιοχές Ρωσικές Στρατιωτικές μονάδες ή άλλα Ρωσικά σώματα Ασφαλείας, όπως και τα Στρατιωτικά ή άλλα σώματα ασφαλείας της ούτω καλούμενης «Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας».

Τα καθήκοντα του Α/Λοχ 289 Α.Παλλαρή, στο Γραφείο της Αποστολής στο Γκόρι, συνοψίζονται ως πιο κάτω:

  • Βοηθός Ομαδάρχης (προγραμματισμός και ανάθεση καθηκόντων και στόχων των μελών της ομάδας, έλεγχο των αναφορών που υποβάλουν και έλεγχο συμμόρφωσης των μελών με τις υφιστάμενες εσωτερικές οδηγίες).
  • Επιτηρητής και υπεύθυνος αναβάθμισης της Ολοκληρωμένης Θεματικής βάσης Δεδομένων του Γραφείου της Αποστολής στο Γκόρι.
  • Εκπαιδευτής στην ορθή και αποτελεσματική χρήση του εξοπλισμού της Αποστολής και εξοικείωσης των νεοεισερχομένων, με τον ρόλο και καθήκοντα τους (Κατόπιν εισηγήσεων του Α/Λοχ 289 έχουν διαμορφωθεί και παράλληλα εισαχθεί, νέα ρεαλιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που είχαν ως αποτελέσματα την γρηγορότερη, ποιο στοχευμένη και ουσιαστική εκπαίδευση των μελών σε διάφορα θέματα για εκτέλεση των καθηκόντων τους σε σύντομο χρονικό διάστημα).
  • Εκπαιδευτής στην ασφαλή και ορθή χρήση των οχημάτων της Αποστολής εντός και εκτός δρόμου σε αντίξοες συνθήκες (χιόνια, λάσπες κλπ) ως και τρόπους ανάκτησης του οχήματος εις περίπτωση ακινητοποίησης του, λόγων κακών συνθηκών του δρόμου ή άλλων αιτιών.
  • Συμμετοχή σε διάφορες ομάδες εργασίας ή συναντήσεις σε επίπεδο γραφείου και Αποστολής για διαμόρφωση / αναβάθμιση του επιχειρησιακού ή εκπαιδευτικού προγραμματισμού.
  • Περιπολίες στα πλαίσια των καθηκόντων του ως παρατηρητής και συγγραφή σχετικών αναφορών.

Επιπρόσθετα και κυρίως σε εθελοντική βάση ο Α/Λοχ. 289 όπως και άλλα μέλη της Αποστολής, συμμετέχουν σε εκτός επιχειρησιακές δράσεις, που έχουν μεταξύ των άλλων ως σκοπό, την σύσφιξη των σχέσεων της Αποστολής με τον τοπικό πληθυσμό και αρχές, προβολής του έργου της αποστολής και προώθησης αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στα θέματα Ισορροπίας και Ισότητας των φύλων (Gender balance and equality) και βίας εναντίον των γυναικών.

Οι δράσεις αυτές συνήθως συσχετίζονται με κοινές αθλητικές δραστηριότητες με τον τοπικό πληθυσμό, καθαριότητας περιοχών, ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες και οργανωμένα σύνολα.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: “ΙΑΣΩΝ 2021” | Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου – Ισραήλ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ – Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ – Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αφότου διαπιστώθηκε πως το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μολύνθηκε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΓΕΕΘΑ  | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ…

SMARTSHOOTER | Συστήματα μη επανδρωμένων λύσεων φορητού οπλισμού για ξηρά και αέρα στην  EUROSATORY 2022

SMARTSHOOTER | Συστήματα μη επανδρωμένων λύσεων φορητού οπλισμού για ξηρά και αέρα στην EUROSATORY 2022

Η Ισραηλινή εταιρεία SMARTSHOOTER παρουσίασε στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2022, καινοτόμες λύσεις για αύξηση της ακρίβειας σκόπευσης του ελαφρού οπλισμού ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί και σε μη επανδρωμένα οχήματα…

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Οι μοτοσυκλετιστές και πλήθος κόσμου τίμησαν για άλλη μια χρονιά την μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν άγρια και άνανδρα από τις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην Πράσινη Γραμμή τον Αύγουστο του 1996…

AKSUNGUR | To Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Φωτογραφίες

AKSUNGUR | To Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Φωτογραφίες

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ακόμα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος AKSUNGUR ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές διαδικασίες και εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού…

Pin It on Pinterest

Share This