ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“ΙΑΣΩΝ 2021” | Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου – Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 24/09/2021 at 18:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης «ΙΑΣΩΝ/2021», η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Κύπρο και το Ισραήλ, εκτελέσθηκε Συνδυασμένη Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης(Combat Search and Rescue -CSAR), με τη συμμετοχή δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF).

Το σενάριο της άσκησης, περιλάμβανε εικονική κατάρριψη φίλιου ελικοπτέρου σε εχθρική περιοχή, διαδικασίες επιβίωσης χειριστών σε εχθρικό έδαφος, διαδικασία εντοπισμού και διάσωσης χειριστών από ομάδα διάσωσης.

Η συμμετοχή του προσωπικού μας στη συγκεκριμένη άσκηση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τόσο των πτητικών μέσων όσο και των δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης. Επιπλέον, η πραγματοποίηση  παρόμοιας φύσης ασκήσεων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Έρευνα – Διάσωση | Κοινή άσκηση Κύπρου – Ελλάδας «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/21»

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This