ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ | Ολοκλήρωση Διασυμμαχικής Δραστηριότητας “NEPTUNE STRIKE – 22” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 05/02/2022 at 09:45

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 η διασυμμαχική δραστηριότητα με την επωνυμία “NEPTUNE STRIKE – 22”, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών και Αεροπορικών Μονάδων του ΝΑΤΟ υπό την Διοίκηση και τον Έλεγχο της Συμμαχικής Διοίκησης Νάπολης (Joint Force Command Naples), της Ναυτικής Δύναμης Κρούσης και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (Naval Striking and Support Forces NATO – STRIKFORNATO) και του 6ου Στόλου (6th FLEET) των ΗΠΑ.

Η δραστηριότητα, η οποία εκτελέσθηκε από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022, αποσκοπούσε στην ομαλή ενσωμάτωση του Αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN και των συνοδών πλοίων αυτού (Carrier Strike Group 8 – CSG-8) στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο.

Στην “NEPTUNE STRIKE – 22” οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 1 Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION, 7 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, 1 Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) EMB-145Η, ενώ διατέθηκε και το 2ο ΑΚΕ (Αεροπορικός Έλεγχος Μέσων Αεράμυνας – Κέντρο Σύνθεσης και Παραγωγής Αεροπορικής Εικόνας) στην Πάρνηθα.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην “NEPTUNE STRIKE – 22” εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, και της διαλειτουργικότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» | Η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ επιχειρεί με το αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE στη Μεσόγειο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΕΕΘΑ  | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

Pin It on Pinterest

Share This