ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall | Mission Master SP & XT με εξοπλισμό της ΕΜ&Ε
Defence Redefined
Published on 12/08/2021 at 16:08

Τις νέες προσθήκες στην «οικογένεια» αυτόνομων μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους (A-UGV) Mission Master παρουσίασε η Γερμανική Rheinmetall σε συνεργασία με την Ισπανική Escribano Mechanical & Engineering (EM&E).

Τα συγκεκριμένα συστήματα φέρουν αισθητήρες και οπλικά συστήματα της EM&E και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου καλά για αποστολές αναγνώρισης, παροχής πυρών υποστήριξης, επιτήρησης, ιατρικής υποστήριξης και ως αναμεταδότες επικοινωνίας.

Πέραν τούτων μπορούν να προβούν σε ανίχνευσης βιοχημικής απειλής και αλλά άλλου είδους αποστολές στις οποίες μπορούν να συνδράμουν τα μη επανδρωμένα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις της EM&E, αφορούσαν τα δύο αυτόνομα μη επανδρωμένα οχήματα Mission Master SP (A-UGV). Στις δοκιμές το ένα Mission Master SP – Fire Support ήταν εξοπλισμένο με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμό (RWS) Escribano Guardian 2.0, ενώ το άλλο Mission Master SP – Surveillance μετέφερε το πακέτο αισθητήρων Escribano OTEOS.  

Το OTEOS που είναι τοποθετημένο στον ιστό του οχήματος, το Mission Master SP-Surveillance εντόπισε με επιτυχία μια απειλή και μοιράστηκε αυτόματα τη θέση του με την υποστήριξη του Mission Master SP-Fire. Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν διάφορες λειτουργίες ελέγχου του Mission Master, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών παρακολούθησης (follow-me), αυτόνομης πλοήγησης και λειτουργίας φάλαγγας.

Η ζωντανή επίδειξη πυρός με το Mission Master SP – Fire Support εξοπλισμένο με το Escribano Guardian 2.0 RWS στη διαμόρφωση Dillon Aero M134D, πραγματοποιήθηκε με φορητούς ελεγκτές UGV/RWS ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας, επιτρέποντας ασφαλή ασύρματη βολή.  Σύμφωνα με την Rheinmetall για όλες τις λειτουργίες των Mission Master, οι στόχοι δεν εμπλέκονται ποτέ αυτόματα αλλά απαιτείται πάντα η ανθρώπινη παρέμβαση (human in the loop) για τις κινητικές αποφάσεις.

Για τη Rheinmetall Canada, αυτή η σειρά επιδείξεων στην Ισπανία σηματοδοτεί την πρώτη ενσωμάτωση ενός ωφέλιμου φορτίου της EM&E στο Mission Master SP A-UGV και την πρώτη συνεργασία με μια ισπανική εταιρεία. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This