ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rheinmetall | Συστήματα ταχείας εκτόξευσης προπετάσματος καπνού ROSY για την Bundeswehr
Defence Redefined
Published on 03/10/2021 at 15:15

Ο στόλος φορτηγών οχημάτων τύπου swap-body (ρυμουλκά τρέιλερ) του γερμανικού στρατού, πρόκειται να εξοπλιστεί με το σύστημα ταχείας εκτόξευσης προπετάσματος καπνού ROSY της Rheinmetall. 

Ως πρώτο βήμα, η Rheinmetall Waffe Munition θα προμηθεύσει συνολικά 540 τέτοια συστήματα στην Rheinmetall MAN Military Vehicles, κατασκευαστή των υπόψη φορτηγών. Κάθε σύστημα ROSY αποτελείται από δύο εκτοξευτές με δύο γεμιστήρες, έναν γρήγορο συνδετήρα και μια συσκευή ελέγχου. Η εν λόγω παραγγελία σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην υιοθέτηση του συστήματος από τις ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα προστασίας οχημάτων ROSY προστατεύει στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα από επιθέσεις κατά τη διάρκεια αποστολών αναγνώρισης ή κίνησης σε φάλαγγα καθώς και κατά τη διάρκεια επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα εκτόξευσης καπνού, το σύστημα ROSY παράγει μια στιγμιαία, εκτεταμένη, πολυφασματική διακοπή του οπτικού πεδίου. Μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει ένα δυναμικό προπέτασμα καπνού που παρέχει παρατεταμένη προστασία στα κινούμενα οχήματα. 

Η έκδοση ROSY_L έχει ενσωματωμένες δυνατότητες IR παρεμβολής και παραπλάνησης (decoy), για αποτελεσματική προστασία από όπλα με καθοδήγηση TV, EO, IR, IIR, λέιζερ (π.χ πύραυλοι αέρος-εδάφους (π.χ MAM-C, MAM-L) και SACLOS (Semi-automatic command to line of sight).

Τοποθετημένο τόσο σε θωρακισμένες όσο και σε αθωράκιστες καμπίνες, το σύστημα ROSY δύναται να διατηρήσει τα πληρώματα που έχουν αναπτυχθεί πιο ασφαλή. Ειδικότερα, τα συστήματα στα φορτηγά του γερμανικού στρατού σύμφωνα με την εταιρεία θα ενισχύσουν σημαντικά την επιβιωσιμότητα των μονάδων διοικητικής μέριμνας σε περίπτωση που χρειαστεί να αναπτυχθούν σε προωθημένες ζώνες μιας περιοχής επιχειρήσεων, για ανεφοδιασμό των μονάδων μάχης. 

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2021, η Rheinmetall πρόκειται να παραδώσει 150 συλλογές συστήματος ROSY, με άλλα 390 να ακολουθήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2022. 

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι ο γερμανικός στρατός θα έχει αρκετά φορτηγά το 2023 εξοπλισμένα με το σύστημα ROSY, όταν η Γερμανία αναλάβει την ηγεσία της δυνάμεως ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Rostec | Νέα πυρομαχικά για προστασία από όπλα υψηλής ακρίβειας – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This