ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«Red Arrows» | Το διάσημο Ακροβατικό Αεροπορικό Σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας στην Τανάγρα
Defence Redefined
Published on 01/05/2021 at 17:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος των διεθνών δραστηριοτήτων που συντονίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (Royal Air Force – RAF) «RED ARROWS» φιλοξενείται στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114 ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, από την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. 

Το σμήνος θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρώσει την άσκηση προετοιμασίας του με την επωνυμία «SPRINGHAWK», εν όψει της διεξαγωγής επίσημων επιδείξεων.

Η «SPRINGHAWK» θα διαρκέσει 5 εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ώς χώρα προετοιμασίας καθόσον παρέχει στα «RED ARROWS» τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εστιασμένη εξάσκηση υπό σταθερές, ήπιες και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε αντίθεση με αυτές που επικρατούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης: Συντριβή βρετανικού αεροσκάφους Hawk T1 στην Κορνουάλη | Φωτογραφία

Ειδικότερα, στην 114 ΠΜ φιλοξενούνται 11 αεροσκάφη BAE Systems Hawk T1 και 100 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων χειριστές, μηχανικοί αεροσκαφών καθώς και λοιπό προσωπικό υποστήριξης εδάφους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιλότοι των «RED ARROWS» διαθέτουν προηγούμενη πτητική εμπειρία άνω των 1500 ωρών πτήσης σε μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας όπως Tornado, Typhoon και Harrier.

Η άρτια συνεργασία του ΓΕΕΘΑ και των Βρετανικών αρχών στο πλαίσιο της σχεδίασης, υποστήριξης και εκτέλεσης της όλης δραστηριότητας, αναδεικνύει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

*Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: 

Merlin “Crowsnest” | Το αερομεταφερόμενο σύστημα ραντάρ του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού – Βίντεο και Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

Pin It on Pinterest

Share This