MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Podcast | O Παύλος Μυλωνάς για Κυπριακό, Επιτροπή Άμυνας, εξοπλισμούς και προσωπικό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 29/03/2021 at 13:09

Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη (24/03), ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας, Παύλος Μυλωνάς, ενώπιον της εκπομπής Defence Redefined Podcast.

Ξεκινώντας την συζήτηση μας, ο κ. Μυλωνάς έκανε μια ιδιαίτερη μνεία, προς τιμήν της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, χαρακτηρίζοντας την ως “φωτοδείκτη, ψυχής, πνεύματος αλλά και σώματος για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο”. 

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης μας, ο κ. Μυλωνάς, ανέπτυξε την άποψη του σχετικά με την στροφή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας, μετά από την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, αλλά και για την νέα “ψυχροπολεμική” ένταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. 

Διαβάστε επίσης: Podcast | Η αδράνεια στους εξοπλισμούς, οι ανεπαρκείς υποδομές και το θράσος της Κυπριακής πραγματικότητας – VIDEO

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Μυλωνά εξέφρασε τις δικές του προσδοκίες για την επερχόμενη πενταμερή διάσκεψη. Με μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Κυπριακού, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, εξήγησε ότι στο παρελθόν οι κυβερνήσεις κινούνταν σε μια λογική παράδοσης με αποτέλεσμα σήμερα να “έχουμε παραδώσει τα πάντα και να έχουμε σκοτώσει κάθε έννοια απελευθερωτική”. 

Για το κεφάλαιο της Άμυνας, ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε ότι η Επιτροπή Άμυνας, ασχολείται ενδελεχώς με αυτό το θέμα, ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν υψηλό το αίσθημα της ασφάλειας, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν. Ο ίδιος, είπε ότι ήγειρε το θέμα του ταμείου Άμυνας, για να διαφανεί το που πήγαν αυτά τα λεφτά, τα οποία έκλειναν άλλες τρύπες από τις ανάγκες της Δημοκρατίας. 

“Το τελευταίο διάστημα και με την πίεση των πολιτικών δυνάμεων, αρχίζει να κινείται κάτι στον ορίζοντα ανέφερε ο κ. Μυλωνάς”. Κατά την παρέμβαση του, αναφέρθηκε στην ανάγκη για έξυπνα όπλα, ενισχυμένο ναυτικό και αεροπορία και οπλικά συστήματα καθοριστικής σημασίας για την αμυντική αποτροπή της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο “είμαστε πολύ πίσω”, ανέφερε. 

Ο Αρχηγός και οι Επιτελείς του αλλά και η πολιτική ηγεσία, άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον σε εξοπλιστικά προγράμματα και στις νέες τεχνολογίες και “έχουμε επαφές με τις χώρες που μπορούν να μας προμηθεύσουν αυτά τα συστήματα”, είπε ο κ. Μυλωνάς. “Όλοι οι τομείς οι οποίοι έχουν σχέση με νέα οπλικά συστήματα, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω να πω ότι έχουν ολοκληρωθεί απεναντίας, ανησυχώ ότι μπορεί να τερματιστούν” είπε καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ.

Διαβάστε επίσης: Podcast | Η τουρκική προπαγάνδα, τα fake news και πληροφοριακός πόλεμος ως νέα πρόκληση για την Κύπρο – VIDEO

Σχετικά με τα τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη και το αν η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία έχει μελετήσει την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο κ. Μυλωνάς απάντησε ότι έχει προβληματίσει η συγκεκριμένη σύρραξη και ότι βρισκόμαστε στην διαδικασία βελτίωσης της αντίδρασης μας προς αυτά τα όπλα. “Υπάρχουν όπως σε όλες τις περιπτώσεις τα αντίδοτα και βρισκόμαστε σε καλή πορεία, αυτά τα αντίδοτα να δωθούν”, είπε ο Παύλος Μυλωνάς. Συνεχίζοντας είπε ότι, η συγκεκριμένη σύγκρουση συζητείται στην Επιτροπή Άμυνας “και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις υπάρχει η ομοφωνία να στηρίξουμε και να σπρώξουμε την εκτελεστική εξουσία σε περεταίρω βήματα”. 

Για το αν υπάρχει σχεδιασμός για την αναβάθμιση του αρματικού εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς και συγκεκριμένα, για τα ΑΜΧ-30Β2, τα Τ-80U και τα Cascavel, ο κ. Μυλωνάς απάντησε ότι “έχουν γίνει πολλά πράγματα σε αυτό τον τομέα, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα”.  

Στην τελευταία ενότητα της εκπομπής μας, ο κ. Μυλωνάς μίλησε για το προσωπικό και συγκεκριμένα για τους ΣΥΟΠ και τους Αξιωματικούς, απαντώντας επίσης στις ερωτήσεις των φίλων της σελίδας μας.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

Διαβάστε επίσης: Podcast | Ιωαννης Μαλιώτης για τα θέματα των Αξιωματικών – “Εξελίξεις που θα χαροποιήσουν τα μέλη μας” – VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Οι μοτοσυκλετιστές και πλήθος κόσμου τίμησαν για άλλη μια χρονιά την μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν άγρια και άνανδρα από τις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην Πράσινη Γραμμή τον Αύγουστο του 1996…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This