ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Lockheed Martin | Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη – Infographics
Defence Redefined
Published on 11/09/2020 at 10:33

Η συνεργασία της Lockheed Martin με την Ελλάδα και ειδικότερα την ελληνική αμυντική βιομηχανία διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια. Η Lockheed Martin έχει συνεργαστεί με την Ελλάδα σε πολλά αμυντικά προγράμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το μαχητικό F-16, το μεταγωγικό C-130 και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3.

©Lockheed Martin

Το αποδεδειγμένα αποτελεσματικό μαχητικό F-16 διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και στην προάσπιση του εθνικού εναέριου χώρου της από παράνομες παραβιάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικά F-16 “χορεύουν” στους αιθέρες της Πάφου | VIDEO

Η αναβάθμιση των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) στη  διαμόρφωση F-16V (Block 70/72) θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του στόλου των μαχητικών της ΠΑ με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που θα απαιτούσε η αγορά νέων αεροσκαφών, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στην ΠΑ να διατηρεί την υπεροχή της σε επερχόμενες απειλές. Τα ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων θα φέρουν το προηγμένο ραντάρ Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA), προηγμένο datalink και λογισμικό με νέες δυνατότητες οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες σε προηγούμενες εκδόσεις του μαχητικού, πλοήγηση ακριβείας μέσω GPS και σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους (Auto GCAS). 

©Lockheed Martin

Πέραν τούτων θα γίνουν δομικές αναβαθμίσεις για την επέκταση της δομικής ζωής του αεροσκάφους κατά περισσότερο από 50 % εν σχέση με προηγούμενες εκδόσεις του μαχητικού. Η διαθέσιμη γκαμα οπλισμού αναβαθμίζεται επίσης με την προσθήκη νέων όπλων και ατρακτιδίων στοχοποίησης (targeting pods).

©Lockheed Martin

Η αναβάθμιση των F-16 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΑΒ, δημιουργώντας εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας και μεταφέροντας τεχνογνωσία στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) πραγματοποιεί σήμερα εργασίες στην Ελλάδα για τα προγράμματα των F-16, C-130J, LM-100J, και P-3B. 

Διαβάστε επίσης: Αεροσκάφος “Hercules” ανεφοδιάζει ελικόπτερο CH-53K στον αέρα | VIDEO

Η ΕΑΒ παράγει τμήματα της ατράκτου των C-130J, μέρη της ατράκτου και τους αεραγωγούς  των μαχητικών F-16 για την παγκόσμια αγορά, ενώ η Lockheed Martin συνεργάζεται με την ΕΑΒ στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ανακατασκευής και αναβάθμισης του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3B του Πολεμικού  Ναυτικού (ΠΝ).

Με πληροφορίες από: Lockheed Martin

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This