ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Kalashnikov ΑΚ-12 | Τα χαρακτηριστικα του πολυδιαφημιζόμενου τυφεκίου
Defence Redefined
Published on 29/08/2020 at 15:00

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ ARMY-2020, το οποίο διεξάγεται μεταξύ 23-29 Αυγούστου, ο όμιλος εταιρειών Kalashnikov, της κρατικής Rostec παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση του θρυλικού τυφεκίου ΑΚ-74Μ, την έκδοση ΑΚ-12 με διαμέτρημα 5,45 x 39 mm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πραγματοποιήθηκαν ορισμένες αλλαγές οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της εργονομίας του όπλου και στην ευκολία της τεχνικής συντήρησής του.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό τυφέκιο ΑΟΡ | Παρουσιάστηκε ενώπιον του ΓΕΣ – Φωτογραφίες

«Η νέα έκδοση των επιθετικών τυφεκίων AK-12 θα παρουσιαστεί στις στρατιωτικές δυνάμεις στο εγγύς μέλλον. Η βελτίωση οποιουδήποτε νέου δείγματος φορητών όπλων είναι μια συνεχής διαδικασία για κάθε κατασκευαστή και διαρκεί γενικά χρόνια. Η επιχείρησή μας θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις προσδοκίες των αγοραστών” – επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ντμίτρι Ταράσοφ στη συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η νέα έκδοση του ΑΚ-12, είναι διαμετρήματος 5,45 x 39 mm, έχει μήκος κάννης 415 χιλ. και βάρος 3,35 κιλά, όπως και το τυπικό ΑΚ-12. 

Το υποσχόμενο ατομικό επιθετικό τυφέκιο Kalashnikov AK-12 μπορεί να αποτελέσει το κύριο όπλο ομάδων πεζικού και άλλων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαθέτει μεταξύ άλλων ράβδο Picatinny για την προσαρμογή τηλεσκοπικού σκοπευτικού, σκοπευτικού ερυθράς κηλίδας και καταδείκτη λέιζερ, ενώ φέρει και δεύτερη υποδοχή για προσαρμογή χειρολαβής κάτω από την κάννη.

Διαθέτει επίσης προσαρμοζόμενο κοντάκι, το οποίο είναι τόσο πτυσσόμενο όσο και αναδιπλούμενο. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Kalashnikov τα τυφέκια ΑΚ-12 έχουν μήκος 34,64 -37 ίντσες, μήκος κάννης 16,33 ιντσών και βάρος χωρίς γεμιστήρα 7,7 λιβρών. Τα εν λόγω όπλα έχουν ταχυβολία 700 βολών ανά λεπτό και φέρουν γεμιστήρα με διαφανές τμήματα (για παρακολούθηση της κατανάλωσης πυρομαχικών) 30 φυσιγγίων.

Διαβάστε επίσης: Υπερ-υπερηχητικά (hypersonic) όπλα | Οι τελευταίες εξελίξεις – VIDEO

Δείτε το όπλο σε δράση: 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This