INTRACOM DEFENSE | Συμμετοχή σε πέντε νέα έργα του EDF 2022
Defence Redefined
Published on 04/10/2023 at 08:10

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), και τα πέντε νέα έργα στα οποία συμμετέχει η Intracom Defense, επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας – EDF 2022:

  • DePloyable Special OpeRations Forces MulTiEnvironment CommAnd Post and C2 System (SOFCPC2)” – PROTEAS
  • “Future Air System for European Tactical Transportation” – FASETT
  • “Threats Identification by Collaborative vehicles for Human life saving against Explosives” – TICHE
  • “multinational Development Initiative for a Space-based missile earlY-warning architecture II” – ODIN’S EYE II
  • “Covert and Advanced multi-modal Sensor Systems for tArget acquisition and reconnaissance” – CASSATA

Η IDE συντονίζει την κοινοπραξία του έργου PROTEAS, η οποία περιλαμβάνει εταίρους από την Ελλάδα, (IDE, ISD S.A., Satways), Βέλγιο (C&V Consulting, Dotocean), Γαλλία (Thales Six GTS France, Commissariat à l’ Energie Atomique et aux Energies Alternatives, He SAS, SAS Impact), Γερμανία (Rheinmetall Electronics), Ιταλία (Leonardo S.p.A.), Νορβηγία (Squarehead), Ολλανδία (Losbergerde boer) και Κύπρος (Eight Bells, Ubitech).

Ο απώτερος στόχος αυτού του έργου είναι να δημιουργηθεί το πρώτο στο είδος του Σύστημα Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Command Post and Command & Control System – SOFCPC2), για την υποστήριξη Μικρών Κοινών Επιχειρήσεων SOF υπό την ηγεσία της ΕΕ. Αναμένεται να προσφέρει σημαντική αξία στους τελικούς χρήστες, καθώς θα προωθήσει τον αναβαθμισμένο ρόλο των SOF όπως οραματίζεται η ΕΕ και θα μειώσει το κόστος των αποστολών μικρών κοινών επιχειρήσεων του EU SOF.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Intracom Defence – Diehl Defence | Το WiSPRevo προς ενσωμάτωση στο σύστημα αεράμυνας IRIS-T

Το Υπουργείο Άμυνας συμβάλλει σημαντικά στην παραπάνω προσπάθεια, καθώς όχι μόνο υποστηρίζει και συγχρηματοδοτεί τα παραπάνω έργα, αλλά θα είναι και ο Project Manager του έργου PROTEAS.

Η δομημένη και παραγωγική συνεργασία των αρχών του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας και του κλάδου ενισχύει αποφασιστικά την παρουσία της χώρας στην αναδυόμενη ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική υποδομή, παρέχοντας επιχειρησιακά πλεονεκτήματα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Τα παραπάνω έργα σχετίζονται με στρατηγικούς τομείς προϊόντων/τεχνολογίας της εταιρείας, όπως Hybrid Energy and Storage Technologies, Tactical Communications και Unmanned Systems, όπου η IDE έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να συμβάλει σημαντικά με την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία του.

Η νέα επιτυχία αυτής της IDE επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη διεθνή δυναμική και αξιοπιστία της εταιρείας και ακολουθεί τα θετικά αποτελέσματα που έχουν ήδη επιτευχθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων EDF.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | H INTRACOM DEFENSE παρουσιάζει το ελληνικό περιφερόμενο πυρομαχικό ATTALUS – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This