ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

H Ρωσία θα ξεκινήσει τις εξαγωγές των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Orion – E  

Defence Redefined
Published on 02/07/2021 at 17:30

Η Ρωσία θα αρχίσει τις εξαγωγές των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UCAV) Orion, σε ξένους αγοραστές από το 2022, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η RIA Novosti.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Ρωσία έχει ξεκινήσει να προωθεί την επιθετική έκδοση των MEA Orion στη διεθνή αγορά όπλων και έχει ήδη λάβει αρκετές αιτήσεις από ξένους αγοραστές.

«Η παραγωγή UAV στο εργοστάσιο Kronstadt της Ντούμπνα για ξένους πελάτες προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022 καθώς ικανοποιούνται οι ανάγκες για τα συστήματα Orion των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε μια από τις πηγές.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Στο προσκήνιο η αγορά ρωσικών drone – Έρχονται μεταρρυθμίσεις στον αμυντικό στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO

Η πηγή υπενθύμισε ότι η έναρξη εργασιών του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. «Στο πρώτο στάδιο, το νέο εργοστάσιο θα εξασφαλίσει την ετήσια παραγωγή αρκετών δεκάδων επιθετικών ΜΕΑ Orion», ανέφερε η πηγή.

«Ο όμιλος εταιρειών Kronstadt έχει ήδη ξεκινήσει την πρόσληψη προσωπικού για το νέο ερφοστάσιο. Συνολικά, περίπου 1.500 άτομα θα πρέπει να προσληφθούν, 500 εκ των οποίων πρέπει να προσληφθούν τους επόμενους μήνες », ανέφερε η πηγή.

Η κατασκευή του πρώτου ρωσικού εργοστασίου που ειδικεύεται στη παραγωγή επιθετικών ΜΕΑ ξεκίνησε στη Ντούμπνα κοντά στη Μόσχα τον Απρίλιο. Το εργοστάσιο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αθόρυβο, η συνολική του έκταση θα είναι 45 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, αναφέρουν οι πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές της RIA Novosti, όσον αφορά την αναλογία ποιότητας και τιμής, τα η εξαγωγική έκδοση των ΜΕΑ, Orion-E θα αποτελέσουν μια από τις καλύτερες προσφορές στη διεθνή αγορά. Τα συγκεκριμένα συστήματα, επιχειρούν στον ρωσικό στρατό και έχουν χρησιμοποιηθεί για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών στη Συρία.

Το “Orion” ανήκει στην κατηγορία MALE, μεσαίου υψομέτρου (medium-altitude) μεγάλης αντοχής (long-endurance). Στην επιθετική έκδοση, το Orion είναι εξοπλισμένο με σύστημα αεροπορικών όπλων, το οποίο καθιστά δυνατή με υψηλή απόδοση την καταστροφή τόσο σταθερών όσο και κινούμενων επίγειων στόχων. 

Το “Orion” διαθέτει αυτονομία πτήσης με πλήρη φόρτο εώς και 24 ώρες. Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 1150 κιλά, η ταχύτητα πτήσης του είναι 200 ​​χιλιόμετρα ανά ώρα και το μέγιστο υψόμετρο πτήσης είναι 7 χιλιόμετρα. Ο φόρτος μάχης του ανέρχεται στα 200 ​​κιλά.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Παρουσιάστηκε το UCAV “Γάζα”, οι πύραυλοι “9 DEY” και το σύστημα ραντάρ “Quds” – Φωτογραφίες & VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This