ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αρμενία | Στο προσκήνιο η αγορά ρωσικών drone – Έρχονται μεταρρυθμίσεις στον αμυντικό στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO

Defence Redefined
Published on 29/12/2020 at 17:45

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που διαδίδονται από τον αρμενικό Τύπο όπως και από κάποια τουρκικά ΜΜΕ, το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης και επιτήρησης Orlan-10.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, οι παραδόσεις των ΜΕΑ Orlan 10 στην Αρμενία, ενδέχεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021 και να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το εν λόγω ΜΕΑ, αναπτύχθηκε από το Ειδικό Τεχνολογικό Κέντρο (STC) στην Αγία Πετρούπολη για τις ανάγκες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με την UNIAN (Ουκρανική ανεξάρτητη αρχή Πληροφοριών) η κάθε μονάδα κοστίζει μεταξύ 87.000 και 120.000 δολαρίων Αμερικής. 

Το Orlan 10 επιχειρεί συνήθως σε ομάδα δύο ή τριών ΜΕΑ, όπου το πρώτο χρησιμοποιείται για αναγνώριση σε ύψος 1-1,5 χλμ, το δεύτερο για διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου και το τρίτο ως αναμεταδότης πληροφοριών στο κέντρο ελέγχου.

Έχουν παραχθεί περισσότερα από 1000 Orlan-10, με 11 διαφορετικές εκδόσεις. Το Orlan-10 διαθέτει κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά κύτος, με μειωμένη ανακλαστική επιφάνεια ραντάρ. Έχει δει δράση στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Το MEA μπορεί να λειτουργήσει με δίκτυα 3G και 4G και είναι σε θέση να διακρίνει φίλιες και εχθρικές δυνάμεις, μέσω μετάδοσης πληροφοριών.

Το όχημα ζυγίζει περίπου 10 κιλά και εκτοξεύεται από καταπέλτη. Είναι ικανό να μεταδίδει ζωντανή εικόνα σε απόσταση έως 120 χιλιομέτρων με αυτονομία πτήσης περισσότερων των 10 ωρών. 

H ταπεινωτική στρατιωτική ήττα της Αρμενίας στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, από την οποία απώλεσε στρατηγικά εδάφη και περιοχές, άφησε τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις καταρρακωμένες με σοβαρές απώλειες. 

Στην αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ, βρίσκεται στο προσκήνιο μια σειρά μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον αμυντικό στρατό. Οι ένοπλες δυνάμεις  ανατίθενται εκ νέου στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με αντιτρομοκρατικές λειτουργίες. Θα δημιουργηθούν επίσης, ξεχωριστές συνοριακές μονάδες. Επιπλέον θα συσταθεί πολιτοφυλακή και θα αναδιοργανωθει ο θεσμός της εφεδρείας. Θα δημιουργηθεί επίσης υπηρεσία εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Τα αρμένικα άρματα παρέλασαν ως “λάφυρα” στους δρόμους του Μπακού – Βαρύς ο απολογισμός για την Αρμενία – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This