ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

GMM | Το νέο αντιαρματικό πυρομαχικό πολλαπλών ρόλων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/06/2021 at 08:52

Η σουηδική Saab σε συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό και την Raytheon Missiles & Defense πραγματοποίησαν βολή επίδειξης του νέου κατευθυνόμενου πυρομαχικού πολλαπλών ρόλων GMM (Guided Multipurpose Munition).

Η επίδειξη ικανότητας του GMM ήταν μια κοινή δραστηριότητα μεταξύ της Saab και της Raytheon Missiles & Defense, που χρηματοδοτήθηκε από της ΗΠΑ μέσω του ταμείου Rapid Innovation Funding (RIF) που απονεμήθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Saab η τριετής σύμβαση κατέληξε σε μια επίδειξη με πυρά τον Νοέμβριο του 2020. Οι προσπάθειες RIF αποσκοπούν στην υποστήριξη της ανάπτυξης υποσχόμενων τεχνολογιών με σκοπό την ανάπτυξη στρατιωτικών ικανοτήτων σε τακτικό ή εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα Πυρομαχικά | Το “BONUS” του πυροβολικού – Μια εξαιρετική επιλογή για το Κυπριακό Θέατρο Επιχειρήσεων ;

Το υπόψη πυρομαχικό εκτοξεύτηκε τόσο από αντιαρματικούς εκτοξευτές Carl Gustaf όσο και από τον εκτοξευτή μιας χρήσης AT4. Τα πυρομαχικά έπληξαν με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1.550-2.500μέτρων (μέγιστο βεληνεκές)  χρησιμοποιώντας  σύστημα καθοδήγησης ημί-ενεργού λέιζερ και καταδείκτες στόχων.

GMM ©SAAB

Το GMM ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές (tandem), μια για την επίτευξη αρχικής διάτρησης (break-in charge) και μια για την κύρια προσβολή (follow-through charge) οι οποίες διασφαλίζουν μεγαλύτερα ποσοστά καταστροφής του στόχου. Επιπλέον το GMM μπορεί να εκτοξευθεί μέσα από κτίριο και μπορεί να ενσωματωθεί σε μελλοντικές πλατφόρμες οπλικών συστημάτων, μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους και αεροχήματα καθώς και συστήματα όλμων.

Πλατφόρμες εκτόξευσης GMM ©SAAB

Η ανάπτυξη του GMM ξεκίνησε το 2017, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του κατευθυνόμενου βλήματος για τον φορητό εκτοξευτή Carl-Gustaf. Οι αντιαρματικοί εκτοξευτές Carl-Gustaf και AT4 της Saab χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ καθώς και από τις δυνάμεις 40 άλλων χωρών.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο από την βολή του GMM:

 

Διαβάστε επίσης: Τι είναι καλύτερο από ένα Α/Τ ΠΑΟ; – Έξι Α/Τ ΠΑΟ πάνω σε ένα ΑΜΧ-13 – VIDEO & Φωτογραφίες

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This