ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

CYPSEC 2021 | Το Antistalker της Malloc εγγυάται την προστασία προσωπικών δεδομένων σε κινητές συσκευές
Defence Redefined
Published on 30/10/2021 at 18:30

Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετείχαν στο συνέδριο άμυνας και ασφάλειας CYPSEC 2021 στη Λευκωσία, ήταν και η νεοφυής εταιρεία Malloc. 

Η Malloc δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων και προσφέρει λύσεις τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες και οργανισμούς. 

Η COO της εταιρείας Δρ. Άρτεμις Κοντού, προχώρησε σε παρουσίαση στα πλαίσια του συνεδρίου με θέμα την πρόληψη ανεπιθύμητης καταγραφής δεδομένων και διασποράς κακόβουλου λογισμικού σε κινητές συσκευές, υπό τον τίτλο “Preventing unattended data recordings and transmissions in mobile devices”. 

Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά σε στατιστικά που αφορούν την τρωτότητα των κινητών συσκευών σε παραβιάσεις και κακόβουλο λογισμικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά στην έννοια “Cyber Spy” η οποία περιγράφει κάποιον ο οποίος έχει σκοπό να κλέψει δεδομένα ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι μιας ανταγωνιστικής εταιρείας ή άλλου οργανισμού. 

Τέτοιου είδους τακτικές χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες πληροφοριών και επιχειρήσεις που τρέχουν ανάλογες δραστηριότητες εν κρυπτώ. 

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκαν παραδείγματα απειλών, περιπτώσεις στοχευμένων επιθέσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Pegasus Spyware το οποίο έχει «κτυπήσει» ακόμα και υψηλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Έπειτα, αφού παρουσιάστηκαν οι υφιστάμενες μέθοδοι αντιμετώπισης ανάλογων απειλών, έγινε παρουσίαση του application “Antistalker” μέσω του οποίου η Malloc εισήλθε καινοτόμα στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. 

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοεπίθεση σε ΚΥΠΕ | Τι αναφέρει η Αρχή Ψηφιακής Ασφαλείας και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας – VIDEO

Το “Antistalker” χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Λειτουργεί αναλύοντας την συμπεριφορά του χρήστη και της συσκευής, ανιχνεύει τις εφαρμογές και αναλύει την κίνηση των δεδομένων και του δικτύου. Έτσι μπορεί να προχωρήσει στις προστατευτικές κινήσεις ώστε σε άμεσο χρόνο να εμποδίσει την πρόσβαση σε μικρόφωνο ή κάμερα, να εμποδίσει τα δεδομένα και να αφαιρέσει την εφαρμογή που δημιουργεί το πρόβλημα.

Οι χρήστες του “Antistalker” ξεπερνούν τις 100.000 και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινού, που εκτείνεται από υψηλά ιστάμενους επαγγελματίες μέχρι άτομα που θέλουν να προστατεύσουν τα δεδομένα τους από άλλα άτομα του περιβάλλοντος τους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν η αναφορά στην παρουσίαση, πως η εφαρμογή χρησιμοποιείται και από γυναίκες σε ορισμένα ξένα κράτη που θέλουν να μην παρακολουθούνται από τους συζύγους τους. 

Αναμένεται η έκδοση της εφαρμογής και για iOS, ενώ προσεχώς θα ολοκληρωθεί και η έκδοση που θα αφορά εταιρείες και μεγάλους οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Έρευνα, ανάπτυξη, τεχνητή νοημοσύνη και τρισδιάστατη τεχνολογία στην άμυνα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This